SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Juniortourit korkkaavat Suomen kisakauden vapun aikaan

Kilpagolf5. Huhtikuuta 2018

Aluejakoihin ja rankingiin on tullut muutoksia

Suomen Golfliiton alaisten juniortourien – Future Tour, Junior Challenge Tour ja Catmandoo Finnish Junior Tour – kilpailukalenterit löytyvät nyt Golfboxista. Ilmoittautuminen ensimmäisiin kilpailuihin on auki, ja kisakohtaiset tiedot löytyvät samasta paikasta.

Kaudelle 2018 ei tule enää erillistä yleistä kilpailutiedotetta, vaan kiertuekohtaiset tiedotteet löytyvät kunkin kiertueen omalta sivulta. Muut muutokset on koottu tähän artikkeliin kiertueittain.

Matalan kynnyksen Future Tour on jaettu nyt seitsemään alueeseen välimatkojen pienentämiseksi: Etelä/Itä, Etelä/Länsi, Kaakko, Länsi, Itä, Pohjanmaa ja Pohjoinen. Alueisiin kuuluvien seurojen lista löytyy täältä. Jokainen alue muodostaa oman kiertueensa ja niiden toiminnasta vastaa alueen kilpailunjohtaja.

Uutuutena yksittäisten kisojen yhteyteen järjestetään myös kisakylätapahtuma, joissa on mukavaa aktiviteettia junioreille.

Future Tourin kausi päättyy edelleen valtakunnalliseen Future Liiga -finaaliin.

”Viime vuonna saimme paljon positiivista palautetta Future Liigasta, joten halusimme ehdottomasti jatkaa sitä. Junnuille on iso juttu, kun he pääsevät pelaamaan seuran lippu rinnassa”, kertoo kilpailukoordinaattori Eero Kangasniemi.

Junior Challenge Tourin kilpailujen osalta siirrytään alueettomaan malliin, jossa kaikkien kilpailujen pisteet lasketaan samaan valtakunnalliseen rankingiin.

Rankingin kautta ei voi saada enää suoraa paikkaa FJT-kilpailuihin, vaan yksittäisistä JCT-osakilpailuista pääsevät parhaat seuraavaan FJT-kilpailuun.

Kisat järjestetään edelleen entisillä alueilla, mutta pelaaja voi valita mihin kilpailuun osallistuu. Voitosta saa aina saman verran pisteitä, ja loput pisteet jakautuvat kilpailun osallistujamäärien mukaan. Lisätietoa löytyy kiertueen kilpailutiedotteesta.

Catmandoo Finnish Junior Tour jatkaa edelleen pääkiertueena Suomen parhaille alle 21-vuotiaille kilpapelaajille. Golfiiton pitkäaikainen yhteistyökumppani Catmandoo laajentaa yhteistyötään ja ottaa kiertueen nimiinsä. Kaudella 2018 kiertueeseen kuuluu yhteensä 13 kilpailutapahtumaa, joista suurimpina 5 World Amateur Golf Ranking -osakilpailua sekä Finnish International Junior Championship.

 

Lisätietoa kiertueista antaa kilpailukoordinaattori Eero Kangasniemi, +358 40 761 3352.