SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Juniorit avasivat jälleen kisakauden Espanjassa

Kilpagolf6. Tammikuuta 2020

Lauro Finnish Openin mestaruudet Suomeen ja Espanjaan

Järjestyksessään neljäs Lauro Finnish Open by FugeTeam pelattiin viime viikonloppuna Espanjan Aurinkorannikolla Lauro Golfissa. Voittoon pelasivat isäntämaan Pedro Marin Santader ja Henni Mustonen.

Poikien sarjassa espanjalaiset miehittivät kärkisijat, ja ennakkosuosikki Santander vei voiton tiukan kisan jälkeen yhteistuloksella -2. Viimeisenä päivänä yksi alle parin pelannut Rocco Repeto nousi yhden lyönnin päähän voittajasta. Viime vuotiseen tapaan paras suomalainen oli Koski-Golfin Jesse Saareks tuloksella +1. Kymmenen parhaan joukkoon ylsivät myös Niilo Mäki-Petäjä ja Anton Roth. Kilpailua kaksi päivää johtanut vasta 13-vuotias Alvaro Gomez De Linares jäi lopulta kuudenneksi.

Tytöissä Henni Mustonen ja Maria Mercedes Vega kävivät tiukan kamppailun voitosta. Johtopaikka vaihtui takaysin aikana muutaman kerran. Lopullinen sinetti tuli par5-väylällä 17, jossa pitkälyöntinen Mustonen oli kahdella lyönnillä griinibunkkerissa, josta hieno nosto metriin. Birdie kiepsahti ohi, mutta Vega sortui bogiin ja ero nousi kahteen lyöntiin. Molemmat tytöt tekivät 18. par-tuloksen ja Mustosen yhteistulos +12 toi voiton Suomeen.

”Oli tiukkaa, pelasin ihan hyvin vaikka putin kanssa saikin vähän jännittää.

Hienot kisat kaikin puolin ja loistotapa avata kausi. Ensimmäinen voittoni, nyt on ketsuppipullo auki! Iso kiitos valmentajalleni Pasi Purhoselle”, Mustonen kertoo.

Voiton myötä Mustonen sai myös ensimmäiset pisteensä maailman amatöörirankingiin (WAGR), joka vaikuttaa esimerkiksi maajoukkuevalintoihin.

Kaikkiaan 62 poikaa ja 25 tyttöä neljästä eri maasta oli mukana Espanjassa avaamassa kisakauttaan.

Palkintojen jaossa oli hyvin arvovaltainen vieras, Espanjan urheiluministeri Maria Josè Rienda, joka on entinen moninkertainen suurpujottelun maailman cup-voittaja.

Lauron kenttä sai jälleen kerran suurta kiitosta etenkin griineistään, jotka olivat tasalaatuiset ja nopeat.

Tulokset:
Pojat
Tytöt

Lähde: tiedote