SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Juniorikiertueet huipentuvat viikonloppuna

Kilpagolf17. Syyskuuta 2020

Suomen kärkijunioreiden kilpailukausi lähestyy loppuaan ja jäljellä on enää finaalikilpailut Fujitsu Finnish Junior Tourilla sekä Future Tourilla viikonloppuna 19.-20.9. Fujitsu Finnish Junior Tour finaali pelataan Uudenkaupungin Golfklubilla ja Future Tour pelataan Kurk Golfissa.

Kahdeksan osakilpailun jälkeen Fujitsu Finnish Junior Tourin finaaliin Uuteenkaupunkiin on päässyt rankingin 36 parasta poikaa ja 12 parasta tyttöä. He pelaavat tärkeistä Finnish Junior Amateur Ranking -pisteistä. Pelaajat aloittavat finaalikilpailun lauantaina, jolloin he urakoivat kaksi kierrosta ja sunnuntaina kausi huipentuu viimeisellä kierroksella.

Molemmissa sarjoissa tilanne rankingeissa on äärimmäisen tiukka: pojissa rankingykkönen Anton Roth Tarina Golfista lähtee finaalikilpailuun noin 50 pisteen etumatkalta toisena majailevaan Vuosaari Golf Helsingin Niilo Mäki-Petäjään nähden. Finaalikilpailu on ratkaiseva rankingin osalta, sillä Mäki-Petäjällä on mahdollisuus nousta voitolla rankingin ykköseksi.

Anton Roth lähtee kärkinimenä finaaliin.

Tytöissä ero Tuusulan Golfklubin Anastasia Hekkosella ja Salo Golfin Ella Mäki-Tanilalla on myös noin 50 pistettä, joten panokset ovat korkealla myös tyttöjen sarjan voiton suhteen. Hekkonen ja Mäki-Tanila ovat omilla luvuillaan muihin sijoihin nähden, joten voitosta tullaan käymään tiukka kaksinkamppailu.

Anastasia Hekkonen on ollut yksi vahvimmista tyttöjunioreista tänä kautena juniorikiertueilla. Hän on pelannut Future Touria, jossa ollut kärkinimi useammassa osakilpailussa. Myös FJT:llä Hekkonen on pelannut hienolla menestyksellä voittaen junioreiden lyöntipelimestaruuden sekä reikäpelimestaruuden omassa sarjassaan. Viimeisin voitto tuli pari viikkoa sitten Fujitsu Finnish Junior Tourin osakilpailusta Tawast Golfissa. Vasta 14-vuotias Hekkonen on yksi nuorimpia pelaajia Fujitsu Finnish Junior Tourilla, mutta hän on osoittanut vahvuuttaan hyvällä pelillä.

Anastasia Hekkonen tavoittelee rankingvoittoa.

Kaudella 2020 Fujitsu Finnish Junior Tourilla on pelattu kahdeksan osakilpailua, joiden osallistujamäärä on ollut yhteensä 754 junioria. Kiertuetta on pelannut yhteensä 280 eri junioria.

Futurella osallistujaennätys

Myös Future Tour huipentuu kahden kierroksen finaalikilpailuun viikonloppuna, paikkana on Kurk Golf. Finaalissa on ennätysmäärä osallistujia, yhteensä 142 junioria seitsemässä eri sarjassa. Future Tourin kisoissa on nähty mahtavaa peli-intoa ja osallistumisinnokkuutta, sillä kauden aikana Futurea ovat pelanneet huikeat 825 eri junioria ennen finaalia. Kilpailuja on pelattu seitsemällä eri alueella, mutta kisoja on voinut pelata yli aluerajojen, mitä pelaajat ovatkin hyödyntäneet aktiivisesti.

Fujitsu Finnish Junior Tour finaalin lähtöajat ja tulosseuranta

Future Tour finaalin lähtöajat ja tulosseuranta