SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Junioreilla luvassa helteinen SM-viikko Vierumäellä ja Koski-Golfissa

Kilpagolf27. Kesäkuuta 2022

Juhannuksen jälkeinen viikko on perinteisesti ollut junioreiden lyöntipelin SM-kisojen viikko, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Luvassa on kuuma viikko, sillä sääennusteet näyttävät, että hellehatuille ja aurinkorasvalle tulee käyttöä molemmilla kisapaikoilla.

Vanhemmat juniorit (18-21v) pelaavat omista mestaruuksistaan Koski-Golfissa, kun taas nuoremmat (14-16v) kisaavat Finnish International Junior Championshipissa (FIJC) Vierumäellä. Molemmat kilpailut käynnistyvät keskiviikkona ja päättyvät perjantaina.

Koski-Golfissa on mukana 140 pelaajaa, heistä 104 poikien sarjoissa. Monet pojista ovat käyneet kokeilemassa siipiensä kantavuutta jo Finnish Tour -tasolla, joten Koski-Golfissa on luvassa varmasti kovatasoiset kilpailut. Yhtenä suurimmista suosikeista P21-sarjaan lähtee kotikentällään pelaava Jesse Saareks, joka on voittanut junioreiden SM-mitaleja ison kasan aiempina vuosina.

P18-sarjassa on useita poikien maajoukkuepelaajia mukana taistelemassa kirkkaimmista mitaleista sekä maineesta ja kunniasta. Nuorempien tyttöjen sarjasta voi sanoa samaa. Taso on kova, ja voittajan pitää pelata taitojensa ylärajoilla kaikki kolme päivää, jotta mestaruus irtoaa.

T21-sarjassa on paikalla kovia nimiä Finnish Tour -tasolta, ja myös Yhdysvalloissa yliopistogolfia pelaavat Matilda Svahn ja Camilla Järvelä ovat mukana.

Kansainväliset pelaajat tekevät paluun Vierumäelle

Koronan vuoksi parin viime vuoden ajan FIJC-kilpailussa ei ole näkynyt ulkomaalaisia pelaajia, mutta tänä vuonna heitä on taas mukana. Kaikkiaan 17 pelaajaa Sveitsistä, Portugalista, Tanskasta, Islannista ja Belgiasta lähtee haastamaan 125 suomalaispelaajaa neljässä eri sarjassa.

Vierumäen kilpailuun tuo lisämaustetta 21.–23.7. Linna Golfissa pelattava European Young Masters, johon suomalaispelaajat antavat näyttöjä. Suomen joukkue nimetään 7.7., ja joukkueeseen valitaan 2 tyttö- ja 2 poikapelaajaa.

FJAR-pistetilanteessa parhaiten sijoittunut alle 16-vuotias tyttö ja poika saavat paikan joukkueeseen, loput valinnat tehdään valmennusjohdon harkinnalla.

Molempien kilpailujen tunnelmia pääset seuraamaan Golfliiton sosiaalisen median kanavissa.