SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Junioreiden SM-joukkuekisojen mestariksi Tarinagolf

Kilpagolf29. Heinäkuuta 2022

Draamankaari Maskussa oli suoraan kuin parhaiden käsikirjoittajien papereista

Kankaisten Golfissa pelattiin mahtavat junioreiden SM-joukkuekisat keskiviikosta perjantaihin. Keskiviikkona aloitettiin henkilökohtaisella lyöntipelikierroksella. Se myös määritteli, mitkä joukkueet pääsivät pelaamaan sijoista 1-8 ja mitkä taas sijoituksista 9-12. Panokset olivat kovat siis avauspäivänä.

Tämän jälkeen siirryttiin reikäpeliin. Joukkueen viidestä pelaajasta kaksi pelasi foursome-joukkuepeliä ja kolme pelaajaa perinteistä reikäpeliä yksi vastaan yksi hengessä. Osalla pelaajista oli hyvä tuntuma reikäpeliin, kun Rönnäsissä pelattiin juuri taannoin junioreiden henkilökohtaiset reikäpelin SM-kilpailut.

Torstain aikana välieriin itsensä pelasivat Tarinagolf, Lahden Golf, Helsingin Golfklubi, sekä Espoon Golfseura. Tarinagolf peittosi finaalissa hopeajoukkue Lahden Golfin, ja Helsingin Golfklubi vei pääkaupunkiseudun herruuden ja pronssin kotiin.

Helpolla ei kultamitali irronnut, sillä molempien joukkueiden pelaajat/parit kaivoivat finaalissa kaksi voittoa vastustajasta, joka tarkoitti jatkoreikiä. Molemmat joukkueet valitsivat yhden pelaajan pelaamaan äkkikuolemaa ja ratkaisu saatiinkin jo ensimmäisellä griinillä.

Tarinan Anton Roth sai huomattavasti paremman avauksen, kun vastustajan Jussi Kumpulainen. Lopulta ottelu ratkaistiin kuitenkin viheriöllä, kuten useimmiten tapana on. Roth upotti puttinsa, ja samaan aikaan kun Kumpulainen laittoi omansa ohi alkoivat Tarinagolfin juhlat. Pelaajat ja kannustusjoukot säntäsivät griinille juhlimaan yhdessä ratkaisijan kanssa.

Voitto oli kuitenkin joukkueen, ei yksilöiden tai valmentajien.

”Ollaan lähdetty alusta asti siitä, että meillä on kisojen paras joukkuehenki. Niin kliseiseltä, kuin se kuulostaakin mentiin joukkueena lyönti kerrallaan ja joukkuehenki kantoi loppuun asti ja se riitti”, kommentoi joukkueen kapteeni Mikko Kauniskangas, joka kirkasti kymmenen vuoden takaisen pelaajana saavutetun hopean samoista kisoista.

Pronssiottelu oli enemmän tai vähemmän Helsingin Golfklubin näytöstä, kun Viggo Talasmäki oli Espoon puolelta ainoa, joka onnistui tasaamaan pisteet Camilla Järvelän kanssa. Loput pelit päättyivät Helsingille 5&3, 7&6 ja 3&2.

Olosuhteet Maskussa eivät olleet kesän helpoimmasta päästä. Kentän kunto oli hyvä, mutta paikoittain myrskylukemia hiponut tuuli vei välillä palloa milloin hiekkaan ja milloin veteen. Pitkään näytti siltä, että harjoituskierroksella revennyt taivas tarjoili lähinnä aurinkoa kisojen ajaksi, mutta finaalipäivänä koettiin pari kovaakin sadekuuroa.

Lopputulokset 1-8

Lopputulokset 9-12