SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Junioreiden joukkue-SM alkaa Oulussa

Kilpagolf28. Heinäkuuta 2021

Olympiagolfin lisäksi jännitystä ja suuria tunteita on tarjolla myös Oulussa 29.-30.7. kun juniorit kilpailevat seurajoukkueiden SM-mitaleista. Finaaliin Oulun Golfkerholle on edennyt 16 joukkuetta aiemmin kesällä järjestetyistä karsintakisoista. Kilpailun näyttämönä toimii Vaara-kenttä ja mitalistit ovat selvillä perjantaina.

Joukkueen maksimikokoa pienennettiin viime vuonna kymmenestä kuuteen ja myös pelimuoto muuttui reikäpelistä lyöntipeliin, mutta joukkuepelaaminen on entistä vahvemmin mukana. Muutos otettiin positiivisesti vastaan, ja uusia seuroja on myös saatu viivalle.

SM-joukkuekilpailussa pelataan kolme kierrosta erilaisia joukkuepelimuotoja. Kerrallaan pelaa neljä pelaajaa, ja kaksi voi olla varamiehenä/-naisena. Päivittäin joukkueeseen tulee kuitenkin kuulua vähintään yksi tyttö ja poika. Kokoonpanoa voi vaihtaa kierrosten välissä.

Ensimmäisenä päivänä jokaisella joukkueella kaksi peliparia pelaa aamupäivällä foursomea ja iltapäivällä greensomea. Toisena pelipäivänä jokaisella joukkueella molemmat peliparit pelaavat kierroksen fourballia. Kaikki lyöntipelitulokset lasketaan joukkueen yhteistulokseen.

Viime vuotista SM-kultaa puolustaa Golf Pirkkala, joka on vahva suosikki tänäkin vuonna. Kampoihin sille pistävät kotijoukkue Oulun Golfkerho, Aura Golf, Archipelagia Golf Club, Espoon Golfseura, Etelä-Pohjanmaan Golf, Golf Talma, Helsingin Golfklubi, Karelia Golf, Koski-Golf, Lahden Golf, Pickala Golf Club, Tammer Golf, Tuusulan Golfklubi, Vuosaari Golf Helsinki ja Virpiniemi Golf Club.

Lähtöajat ja livescoring TÄSTÄ. Seuraa tunnelmia etenkin Golfliiton somekanavissa!