SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Joukkuekilpailussa toiseksi sijoittunut Ursula Wikström paras suomalainen myös LET:n yksilökilpailussa

Kilpagolf18. Kesäkuuta 2022

Lontoossa pelattu Ladies European Tourin Aramco Team Series -kilpailu oli joukkuekilpailun osalta Ursula Wikströmille loppusilausta vaille täysosuma. Wikströmin joukkue pelasi joukkuekilpailussa tuloksen -27, ja samaan tulokseen venyi myös Nicole Garcian nimeä kantanut joukkue.

Joukkuekilpailu oli 36 reiän mittainen, mutta perjantaina päättyneen joukkueosuuden uusintareikä pelattiin vasta lauantaina. Siinä Wikström ja Garcia lähtivät ottamaan mittaa toisistaan. Uusinnassa Wikströmin avaus päätyi hankalaan paikkaan väyläbunkkeriin, josta hän ei päässyt ensimmäisellä yrittämällä pois. Se antoi selvän edun Garcialle, jolla oli lopulta helppo työ kuitata joukkuekilpailun voitto omalle tiimilleen.

Joukkuekilpailun voittaneen joukkueen ammattilaispelaajat kuittasivat voitostaan kukin noin 33 400 euroa. Wikströmille sekä hänen joukkueeseensa kuuluneille Maria Hernandezille ja Julia Engströmille kakkostila tiesi reilun 19 000 euron tilipäivää jokaiselle.

Wikström oli henkilökohtaisessa kilpailussa paras suomalainen pelattuaan kolme kierrosta yhteistulokseen +3 (72–73–77).  Wikströmin sijoitus oli 25:s.

Viisi bogia ja yhden birdien lauantaina tehnyt Wikström oli pettynyt kilpailun jälkimainingeissa.

”Sama tarina, mikä nyt on koko tämän kauden jatkunut: liikaa virheitä ja tulosta ei vaan synny sitten millään.”

Yksilökilpailussa Krista Bakker (+4) oli Wikströmin vanavedessä sijalla 32. Joukkuekilpailussa Bakker edusti Team Hillieriä, joka jäi lyönnin päähän uusinnasta. Bakkerin tilipussi karttui Lontoossa reilulla 13 000 eurolla.

Wikström ja Bakker olivat ainoat suomalaiset, jotka pelasivat kaikki kolme kierrosta. Emilia Tukiaisen, Noora Komulaisen ja Emily Penttilän pelit päättyivät jo perjantaina.

Ladies European Tourilla juhannuskin menee töiden merkeissä. Juhannusaattona käynnistyvässä Czech Ladies Openissa on mukana seitsemän suomalaista.