SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Hyvin hoidettu Am-Am-päivä on pelaajan käyntikortti

Kilpagolf26. Kesäkuuta 2018

Vaasassa 18- ja 21-vuotiaden juniorien SM lyöntipelien yhteydessä järjestettiin hieno Am-Am tapahtuma. Tapahtuman tuotto ohjattiin Vaasan Golfin junioritoimintaan.

Am-Am tapahtuma on Vaasan Golfin toimitusjohtaja Joonas Niemisen mukaan loistava tapa tarjota yhteistyökumppaneille palveluja. Pelikierros kentällä Suomen parhaiden junioripelaajien kanssa on palvelu, jollaisia Vaasan Golfissa halutaan sisällyttää entistä enemmän yhteistyösopimuksiin.

Kisakierroksen jälkeen Vaasan Golf järjesti yhteistyössä SM-kisan pääyhteistyökumppani Sokos Hotel Royal Vaasan kanssa iltagaalan. Yhteiseen illallis- ja palkintojenjakotilaisuuteen oli kutsuttu kaikki Am-Am kilpailuun osallistuneet pelaajat.

Junioripelaajille Am-Am kilpailut ovat tärkeitä tilaisuuksia verkostoitumisen ja kontaktien luomisen kannalta. Se kuinka mieleenpainuva ja mukava Am-Am päivästä yhteistyökumppaneille muotoutuu on suurilta osin juniorien vastuulla.

”Pelaajien pitää itse hoksata, millainen tilaisuus kutsu Am-Am kilpailuun on”, toteaa Nieminen.

Hyvän vaikutelman antaminen Am-Am kisassa voi poikia juniorille jopa yhteistyösopimuksia tulevaisuuden ammattilaisuralle. Etenkin kun lähtöryhmät koostuvat pääasiassa golfkentän yhteistyökumppaneista, joiden suhtautuminen juniorigolfiin on jo valmiiksi myönteinen.

”Ikinä ei tiedä, mitä juniorina pelattu Am-Am tapahtuma voi tulevaisuudessa poikia”, toteaa Catmandoo Finnish Junior Tourin kilpailunjohtaja Teemu Toivonen.

Vaasassa järjestettävä Am-Am tapahtuma on sekä junioreille että seuralle paikka harjoitella ja totutella tapahtuman käytäntöihin.

Vaasan Golfissa järjestetään ensi kesänä aikuisten SM-lyöntipelit, joiden yhteydessä järjestetään vastaava Pro-Am/Am-Am tapahtuma. Nyt Vaasassa testataan käytäntöjä ja muokataan tapahtumaa kerätyn palautteen pohjalta ensi kesän kisoihin.

Vaasan Golfin Am-Am tapahtumassa pelasi Suomen parhaita juniorigolfareita.

Pro-Am/Am-Am pähkinänkuoressa

Pro-Am/Am-Am – Pro-Am on ennen varsinaisen kilpailun alkua järjestettävä yhden kierroksen pelitapahtuma. Tapahtuma pelataan usein yhteislähtönä niin, että jokaisessa lähdössä on yksi kilpailuun osallistuva ammattilaispelaaja ja kaksi tai kolme muuta pelaajaa.

Am-Am tapahtumassa ammattilaisten sijasta pelaa kilpailuun osallistuvia amatöörihuippuja. Pelimuotona Pro-Am/Am-Am tapahtumissa on useimmiten Best Ball tai Scramble. Kilpailun ohella tapahtumaan kuuluvat olennaisesti ruokailu, yhdessä olo ja verkostoituminen.

Seuralle – Järjestämällä Pro-Am tapahtuman seura pyrkii keräämään varoja varsinaisesta kilpailusta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Tapahtuma on seuralle tilaisuus järjestää toimintaa omien yhteistyökumppaniensa kanssa. Yhteistyökumppaneille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua pelaajiin henkilökohtaisesti ja päästä pelaamaan huippugolfarien kanssa.

Pelaajalle – Pelaajan näkökulmasta Pro-Am on tapahtuma, joka kuuluu olennaisena osana isoimpiin kilpailuihin ja kilpailuviikon tapahtumiin. Pro-Amissa pelaaja edustaa itsensä lisäksi myös kilpailua ja kiertuetta, johon osakilpailu kuuluu. Pelaajalla on Pro-Amissa mahdollisuus verkostoitua ja tutustua mahdollisiin uusiin yhteistyökumppaneihin. Tapahtuma tarjoaa myös mahdollisuuden päästä tutustumaan kisakenttään vielä kerran, varsinaisen kilpailun alkua edeltävänä päivänä.