SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Honkala ja Välimäki valittu EGA St. Andrews Trophyn Manner-Euroopan joukkueeseen!

Kilpagolf11. Heinäkuuta 2018

Linna Golfissa Vanajalinnassa pelataan 26.-27.7. perinteinen ja arvostettu amatöörien joukkuemestaruuskilpailu St. Andrews Trophy, jossa vastakkain pelaavat Manner-Euroopan ja Britteinsaarten joukkueet.

Matias Honkala on nimetty Manner-Euroopan joukkueeseen.

Manner-Euroopan joukkueeseen on nimetty kaksi suomalaispelaajaa – Matias Honkala ja Sami Välimäki. Yhteensä joukkueisiin valittiin yhdeksän pelaajaa.

Muut Manner-Euroopan joukkueen pelaajat ovat Edgar Catherine, Falko Hanisch, Angel Hidalgo Portillo, Frédéric Lacroix, Stefano Mazzoli, Fredrik Nilehn ja Lorenzo Filippo Scalise.

Jo vuodesta 1956 lähtien pelattu reikäpeliturnaus on European Golf Assosiationin (EGA) järjestämä arvostettu amatöörikilpailu. Kilpailu pelataan vain joka toinen vuosi, ja nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Kilpailusta odotetaan tiukkaa ja kovatasoista, sillä pelaajat ovat Euroopan parhaita amatöörejä. Kilpailutapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

Ensimmäisen seitsemän nimetyn pelaajan joukossa oli myös Sami Välimäki.

Amatöörinä turnaukseen valituista pelaajista on aiempina vuosina noussut useita huippupelaajia, kuten Rory McIlroy, Martin Kaymer, Sergio Garcia ja Henrik Stensson. Suomalaisista Manner-Euroopan joukkueessa ovat pelanneet Timo Sipponen, Erkki Välimaa, Mika Lehtinen, Panu Kylliäinen, Mikko Ilonen, Thomas Sundström, Antti Ahokas, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Albert Eckhardt.