SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Hekkonen ja Ellilä FJT 2. parhaina Turun saaristossa

Kilpagolf22. Toukokuuta 2022

Finnish Junior Tour jatkui Archipelagia Golfissa kuluneena viikonloppuna

Poikien sarjassa melko lailla suvereeniin voittoon itsensä pelasi Aurinko Golfin Saku Ellilä. Hän oli koko porukan paras, sekä ensimmäisellä, että viimeisellä kierroksella (68-74-70, -1). Kentällä näytti jo huomattavasti vihreämmältä, kuin vain muutama hetki takaperin, mutta kenttä ei ollut helppo ja etenkin griinit tuottivat haasteita useammalle pelaajalle. Tähän peilattuna voittajan tulos alle parin oli todella kova suoritus.

Kotiyleisön riemuksi Archipelagia Golf Clubin oma poika Oliver Ruutu (76-71-72, +6) onnistui kampeamaan itsensä toiseksi päätöspäivänä, jättämällä taakseen Golf Talman Niklas Lindströmin (74-74-72, +7) vain yhden lyönnin erotuksella. Ruutu teki hyvää nousua nakuttaen kahdella viimeisellä kierroksella yhteensä seitsemän birdietä.

Voittaja Ellilä kykeni jopa kymmeneen birdieen viikonlopun aikana, unohtamatta eaglea ensimmäisen kierroksen väylälle numero 17. Hän pääsi usein puttaamaan birdieitä mainioilta etäisyyksiltä löydettyään griinit hyvällä prosentilla.

”Osuin tosi paljo griineihin ja sain helppoja birdiepaikkoja, joista upposi kivasti niin ei se oikein paremmin olisi voinut mennä.”

Aivan ei sentään kaksoisvoitto matkannut Naantaliin ja Aurinko Golfiin, kun Helsingin Golfklubin Anastasia Hekkonen (85-74-77, +23) kykeni ohittamaan viimeisenä päivänä kärjestä lähteneen Ella Salaman (77-77-83, +24) ja nousemaan voittoon. Avainasemassa oli Hekkosen tasonnosto ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun viimeiselle 36:lle reiälle hän teki ainoastaan yhden bogia heikomman tuloksen. Viimeiset kaksi kierrosta sujui loistavasti, voittajan pelatessa ne yhteensä vain +9:n.

”Totuin kenttään ja griineihin, sekä olosuhteisiin” kuului vastaus kysymykseen siitä, mikä oikein muuttui ensimmäisen kierroksen (85, +14) jälkeen.

Kolmanneksi sijoittui Sara Pihlajamäki Nokia River Golfista. Hän pelasi samaiset +24 toiseksi sijoittuneen Salaman kanssa, mutta painotus oli 36. viimeisessä reiässä. Yhteistulos (76-80-81) riitti pitämään takanaan tiukan kilpailun jälkeen niin ikään hyvin pelanneen Emilia Leppäsen yhden lyönnin turvin.

Ei viikkoa ilman holaria on ollut kahden ensimmäisen FJT-kisan teemana. Tällä kertaa se kaikkien tavoittelema unelmalyönti osui poikien sarjan Konsta Mattsonille. Hole-in-one tehtiin Archipelagian väylälle numero 3, kun omien sanojen mukaan rauta 8:n 3/4- svingi löysi tiensä suoraan kuppiin. Uran ensimmäinen holari syntyi kuulemma suoralla ”donkilla”.

Tänä viikonloppuna saatiin pelata jo lähes kesäisissä olosuhteissa, eikä tuulikaan ollut sotkemassa peliä varsinkaan finaalipäivänä enää lainkaan. Kausi on lähtenyt upealla tavalla käyntiin ja FJT:lla ollaankin saatu jo neljä eri voittajaa, kun tytöissä ja pojissa pystit ojennettiin tänä viikonloppuna eri henkilöille, kun kaksi viikkoa takaperin. Edessä on huippujännittävä kesä näiden loistavien junioreiden parissa.

Lopputulokset