SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfmiehet ottavat tuntumaa Tokiossa – taifuuniriski leijuu uhkana

Kilpagolf26. Heinäkuuta 2021

Miesten olympiagolf starttaa torstaina, ja Suomen golfjoukkue saapui paikalle sunnuntaina – golfbägit tosin jäivät epäonneksi molemmilla matkalle. Maanantaina tuntumaa kisakenttä Kasumigaseki Golf Clubiin haettiinkin lainavarusteilla.

”Tänään myöhään illalla pitäisi viimeisimmän tiedon mukaan saapua hotellille. Onneksi harvemmin kamat jäävät tulematta, mutta omalla kohdalla tämä oli nyt jo toinen kisa putkeen. Eihän näille itse mitään voi”, Kalle Samooja kertoo.

Suomen ykköspelaajaksi maailmanlistalla (130.) noussut Samooja kiersi maanantaina muutamia väyliä kahden mailan kanssa. Kenttää hän pitää erinomaisena, ja se tulee testaamaan etenkin avauspeliä.

”Mukana on muutama vähän pidempi väylä. Tiiltä täytyy olla vahva, sillä raffit ovat pitkät. Griinit ovat isot, muodokkaat ja todella hyvät. Olosuhteita ei voi moittia.”

Pinnat ja puitteet Kasumigaseki Golf Clubilla ovat varmasti virheettömät, sillä kentällä ei ole pelattu huhtikuun jälkeen. Oman varjonsa viikon ylle heittää Japania lähestyvä taifuuni, joka enteilee suuria sademääriä ja tuulta.

”Valmentajien tapaamisessa tänään varoiteltiin, että sateisia kierroksia on edessä. Griinien imukyky on vähän arvoitus. Raffien kastuminen alleviivaa entisestään väyliin osumisen tärkeyttä”, valmentaja Timo Karvinen kertoo.

Tänään 9 reikää pelannut Sami Välimäki (133. maailmanlistalla) oli samoilla linjoilla kisakentästä muiden kanssa.

”Väyliin on osuttava, jotta voi hallita palloa lähestymisissä. Myös par3-väylät on vähän tavallista pidempiä.”

Seuraavat päivät Välimäki aikoo kuitenkin keskittyä lähipelin hiomiseen ja totuttautua erilaiseen nurmilaatuun. Lämpötilaa Tokiossa hän pitää kohtuullisena eikä erityisen haastavana, vaikka energiatasoihin täytyykin kiinnittää normaalia enemmän huomiota.

Molemmat miehet ovat sanojensa mukaan hyvässä pelivireessä, ja odottavat innolla tositoimiin pääsyä. Olympialaisten ensikertalaisille olympiarenkaiden näkeminen ympärillä ei vielä ole nostanut jännitystä, mutta joka kerta Suomi-paidan päälle pukeminen on kunnia.

”Totta kai joka viikko Tourilla edustamme samalla Suomea, vaikkei lippuja samalla tavalla näkyisikään. On tässä kuitenkin jotain erilaista ja fiilis on hieno”, Samooja kertoo.

Suomalaisgolfareiden seuraavien päivien suunnitelmat tarkentuvat, kun taifuunin tilanne selkiytyy.

”Tärkeintä on nyt saada omat välineet alle. Päivät ennen kisaa menevät kenttään tutustuessa, kyllä työt on tehty jo ennen tänne tuloa”, Timo Karvinen päättää.

Miesten olympiagolf pelataan 29.7-1.8.
Golfjoukkueeseen Tokiossa kuuluvat Sami Välimäki ja hänen caddiensa Väinö Viitaharju, Kalle Samooja ja hänen caddiensa Daniel Mulvey sekä valmentaja Timo Karvinen ja fysio Pierre Johansson.