SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfin valtakunnallinen yläkoululeiritys starttaa syksyllä Vierumäellä

Kilpagolf15. Heinäkuuta 2016

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on tarkoitettu golfia tavoitteellisesti pelaaville 7.–9.-luokkalaisille.

Vierumäellä alkaa syksyllä golfin valtakunnallinen yläkoululeiritys. Leiritys toteutetaan Suomen Golfliiton, Suomen Urheiluopiston, Haaga-Helian ammattikorkeakoulun Vierumäen toimipisteen ja Päijät-Hämeen Urheiluakatemian yhteistyönä.

Kyseessä on pitkäjänteinen prosessi, johon kuuluu lukuvuosittain kolme leiriä ja seuranta leirien välissä. Leirien sisällöt ovat Olympiakomitean koordinoimaa ja hyväksymää toimintaa.

”Tavoitteena on auttaa nuoria urheilijoita, golfareita, eteenpäin urheilu-urallaan ja mahdollistaa tavoitteellista ja laadukasta harjoittelua myös kouluaikana. Tavoitteena on myös, että urheilija oppii elämänhallintaa ja harjaantuu urheilijana”, Yläkoululeirityskoordinaattori Ville Kämppi kertoo.

Leiritykseen voivat hakea tavoitteellisesti golfia harrastavat 7.–9.-luokkalaiset tytöt ja pojat mistä päin Suomea tahansa. Pääsyvaatimuksena on kilpailukokemusta Alue- tai TsemppiTourilta tai Finnish Junior Tourilta sekä alle kymmenen tasoitus. Yläkoululeirityksen 2016–2017 haku on avoinna 2001-, 2002- ja 2003-syntyneille ja leiritykseen otetaan mukaan maksimissaan 25 golfaria. Mukaan golfin valtakunnallisen yläkoululeirityksen lukuvuodelle 2016–2017 voit hakea täällä. Hakuaika päättyy 31. elokuuta.

Leiritykseen on mahdollista osallistua koko yläkoulun ajan. Leirityksiä tulee olemaan syyslukukausina yksi ja kevätlukukautena kaksi.

”Yläkoululeirityksen tavoitteena on olla pitkäjänteinen kokonaisuus, jossa urheilijan asettamia tavoitteita ja teemoja seurataan pidemmällä aikavälillä”, Kämppi kertoo.

Juha Skyttä tulee toimimaan golfin valtakunnallisen yläkoululeirityksen vastuuvalmentajana.
Juha Skyttä tulee toimimaan golfin valtakunnallisen yläkoululeirityksen vastuuvalmentajana.

Golfin valtakunnallisessa yläkoululeirityksessä vastuuvalmentajana toimii Golfliiton Talenttiryhmän valmentaja Juha Skyttä. Leirit alkavat sunnuntaisin kello 12 ja päättyvät torstaisin kello 18.30. Jokaisena leiripäivälle on varattu aikaa opiskeluun.

”Leiritykseen osallistuvat urheilijat saavat lomakkeet, jotka toimitetaan omaan kouluun ja sieltä he saavat kotitehtävät leirille mukaan. Koulutehtävät tehdään leirillä valvotusti ja niiden tekemiseen on varattu oma aikansa leiriohjelmaan”, Kämppi tarkentaa.

Yhden leirin hinta on 260 euroa ja koko lukuvuoden hinta on 780 euroa. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen, ruokailut. Ensimmäinen leiri järjestetään 9.–13. lokakuuta ja kevätlukukaudella 2017 leirit ovat 15.–19. tammikuuta ja 19.–23. maaliskuuta.