SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

FJT:n tulostaso huimaa päätä – voittotulos molemmissa sarjoissa -8

Kilpagolf28. Toukokuuta 2018

Catmandoo Finnish Junior Tourin kolmas osakilpailu pelattiin 26.-27.6. Wiurila Golf & Country Clubilla. Voittoon pelasivat Saku Tuusa ja Kerttu Hiltunen, molemmat yhteistuloksella -8.

Kerttu Hiltunen pelasi lauantaina virheettömän unelmakierroksen 64 (-8) lyönnillä.

Koko kilpailun kovimmasta kierrostuloksesta vastasi Kerttu Hiltunen, joka pelasi ensimmäisenä päivänä kentän 64 lyönnillä. Virheetöntä peliä pelannut Hiltunen teki kierroksen aikana yhteensä 8 birdietä, eikä yhtään bogia.

”Löin niin hyvin, että pääsin puttaamaan birdietä aina alle kolmesta metristä”, kertoi ennätyskierroksen pelannut Hiltunen.

”Ajattelin vaan, että olen nyt parissa, vaikka tiesin, että todellisuudessa olin alle parin. Mietin, että tehdään nyt vähän lisää birdieitä”, Hiltunen kertoi unelmakierroksena jälkeen.

64 lyönnin kierros on niin kova, että se kestää vertailun sekä kansainvälisiin amatöörihuippuihin että suomalaisten ammattilaisten pelaamiin huippukierroksiin.

”En muista, että FJT:llä tai millään muullakaan kiertueella Suomessa olisi pelattu noin kovaa tulosta vähään aikaan”, totesi Catmandoo Finnish Junior Tourin kiertuepäällikkö Teemu Toivonen.

Pojissakin kärkitulos painui ensimmäisenä päivänä reippaasti alle parin, kun Saku Tuusa löysi tahmean alun jälkeen loistavan pelivireen, ja pelasi lopulta tuloksen 67 (-5).

Saku Tuusa pelasi kierrostulokset 67 (-5) ja 69 (-3) ja nappasi FJT:n kolmannen osakilpailun voiton.

Finaalipäivästä muodostui poikien sarjassa jännittävä taistelu Saku Tuusan ja Sakke Siltalan välillä. Vielä kolme väylää ennen kierroksen loppua pojat olivat tasatilanteessa -8, kun molemmat viimeistelivät helpot birdiet väylälle 15. Jännitys säilyi loppuun asti, ja ratkesi vasta viimeisellä griinillä Tuusan upotettua voittoputin. Siltala nappasi näin ollen kakkossijan tuloksella -7 ja kolmanneksi kiri Otto Tolvanen (-2).

Kerttu Hiltunen jatkoi varmoja otteitaan ja pelasi finaalipäivänä par tuloksen. Tämä takasi ylivoimaisen voiton 14 lyönnin erolla toiseksi pelanneeseen Camilla Järvelään (+6). Kolmas tyttöjen sarjassa oli Saga Karppinen (+7).

Seuraava Catmandoo Finnish Junior Tourin osakilpailu pelataan 12.-13.6. Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä. Kyseessä on kansainvälinen kilpailu, jossa pelataan kahden päivän aikana kolme kierrosta. Kisassa on myös jaossa WAGR (World Amateur Golf Ranking) -pisteitä. Kisaan voi ilmoittautua tästä 5.6. mennessä.

FJT3 Wiurila Golf & Country Club, kokonaistulokset

Sakke Siltala pelasi varmaa peliä ja sijoittui toiseksi Wiurilassa.