SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

FJT:llä nähtiin jännittäviä loppuratkaisuja

Kilpagolf12. Heinäkuuta 2018

Järviseudun Golfissa pelattiin 10.-11.7. FJT:n kuudes osakilpailu aurinkoisissa olosuhteissa. Voiton nappasivat Oona Kuronen ja Jonas Kullbäck.

Tyttöjen sarjassa voitto ratkaistiin vasta viimeisellä reiällä, ja sen nappasi tasaisen taistelun päätteeksi Oona Kuronen (144, par).

”Voitto tuntuu todella hyvältä, sillä se on ollut kovan työn takana”, totesi silminnähden tyytyväinen voittaja. Alkukausi oli Kuroselle hankala, mikä tekee voitosta entistä helpottavamman.

”Pystyin luottamaan omaan tekemiseeni, vaikka kilpailu kävi tiukaksi”, Kuronen pohti kierroksensa jälkeen.

Toiseksi tiukassa voittokamppailussa pelasi Matilda Svahn (146, +2). Voittotaistelun kannalta jännittäviä hetkiä elettiin finaalikierroksen loppupuoliskolla, kun Kurosen korttiin kirjattiin kaksi tuplabogeya ja vastaavasti Svahn sai tehtailtua kaksi birdietä.

”Saatiin Matildan kanssa tiukka kisa aikaan! Vähän harmitti pelata niin hyvää ystävää vastaan, mutta kisa on kuitenkin aina kisa”, totesi Kuronen.

Kilpailussa kolmanneksi nousi hyvällä finaalipäivän pelillä Janet Isometsä (149, +5).

Voitto FJT:llä oli Oona Kuroselle helpotus vaikean alkukauden jälkeen.

Poikien voitto ratkaistiin uusinnassa

Poikien sarjassa nähtiin jännittävä loppuratkaisu, kun tasaisen kisan voitosta taisteli vielä finaalikierroksen loppuvaiheilla lähes kymmenen pelaajaa.

Kahden kierroksen jälkeen tasatilanteessa olivat upean loppukirin ottanut Jonas Kullbäck (146, +2), finaalipäivänä alle parin pelannut Vili Karjalainen (146, +2) ja jo aiemmin aamupäivällä kierroksensa pelannut Erik Branér (146, +2). Branér oli jo ehtinyt kotimatkalle Ahvenanmaalle, kun tieto uusintaan pääsystä selvisi.

Uusinnassa voitosta pelasivat näin ollen Kullbäck ja Karjalainen. Voitto ratkesi lopulta Kullbäckin upottamaan birdieputtiin ensimmäisellä uusintareiällä.

”Puttaaminen ratkaisi voiton tänään. Kun upotin birdien 15. reiällä, tiesin, että pystyn tekemään vielä toisenkin”, totesi iloinen voittaja.

Lopulta Kullbäck upotti toisen birdien lisäksi vielä kolmannen ja pelasi itsensä uusintaan.

”Tiesin tilanteen ennen viimeistä reikää. Olin laskenut, että jos birdieputti uppoaa, olen mukana uusinnassa”, totesi Kullbäck kierroksen jälkeen.

Jonas Kullbäck ratkaisi voiton ensimmäisellä uusintareiällä.

Seuraavaksi Catmandoo Finnish Junior Tourilla pelataan Lahden Golfissa 25.-27.7., jolloin ratkotaan juniorien reikäpelin Suomen mestaruudet. Kilpailussa on ensimmäistä kertaa käytössä lohkomuotoinen karsintakierros, jossa pelaajat pelaavat 6-reiän reikäpelejä, aiemmin käytössä olleen lyöntipelikarsinnan sijaan.

Reikäpelien lohkokarsinnasta tiedotetaan laajemmin ennen kilpailun alkua.

Ilmoittautuminen on auki 18.7. klo 18:00 asti, ja ilmoittautumaan pääsee tästä linkistä.