SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Finnish Tour Championship käynnistyy torstaina

Kilpagolf21. Heinäkuuta 2021

Keimola Golf on tällä viikolla ammattilaisgolfin valokeilassa, sillä se isännöi kauden ensimmäistä Suomessa pelattavaa yhteispohjoismaisen golfkiertueen, Nordic Liigan osakilpailua. Torstaina käynnistyvässä Finnish Tour Championship -nimeä kantavassa kilpailussa pelataan 40 000 euron palkintopotista.

Finnish Tour Championshipin taustalla vaikuttavat sekä Suomen Golfliitto, että Suomen PGA. Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen sanoo, että Nordic Liiga -kilpailujen järjestämisellä halutaan tukea suomalaisten pelaajien etenemistä kansainvälisiin ympyröihin ja lisätä Pohjoismaista yhteistyötä golfin parissa.

”Totta kai haluamme tukea myös Suomi Golfin kehitystä näiden kilpailuiden avulla. Tavoite on, että pystymme tulevaisuudessa järjestämään useampia tämän tason kilpailuja vuodessa”, Juvonen sanoo.

PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso on Juvosen kanssa samoilla linjoilla siitä, että suomalaisammattilaisille pitää olla kovatasoisia kilpailuja tarjolla.

”Halusimme omalla panostuksellamme varmistaa sen, että kilpailu saadaan järjestettyä. Toisaalta haluamme myös kasvattaa Audi Finnish PGA Golf Tourin ja Nordic Liigan välistä yhteistyötä ja toimia tiiviissä yhteistyössä Golfliiton kanssa”, Laakso kertoo.

Finnish Tour Championshipissa pelataan 54 reikää. Mukana on reilut 50 suomalais- ja noin 30 ulkomaalaispelaajaa. Mielenkiintoisimpia nimiä lähtölistalla ovat muiden muassa tuore lyöntipelin Suomen mestari Tuomas Salminen, aiemmin kesällä reikäpelin Suomen mestaruutta juhlinut Juhana Kukkonen ja kolmantena Nordic Liigan rankingissa oleva Jesper Kennegård.

Kilpailu pelataan Keimola Golfin Saras-kentällä torstaista lauantaihin. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.