SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

European Young Masters Suomeen 2021-2022

Kilpagolf27. Helmikuuta 2019

Alle 16-vuotiaiden EM-kilpailu kotimaassa on hieno kiintopiste monelle kilpauralle tähtäävälle nuorelle

Euroopan Golfliitto (EGA) on myöntänyt Suomelle alle 16-vuotiaiden European Young Masters -kilpailun järjestelyoikeudet vuosille 2021 ja 2022.

Vuoden 2021 kisanäyttämö on Vierumäen Cooke-kenttä, ja 2022 tapahtumaa isännöi Linna Golf. Kisat pelataan heinäkuun lopulla.

Ikäluokan Euroopan mestaruudesta kisataan 54-reikäisessä kilpailussa sekä henkilökohtaisissa sarjoissa että maakohtaisessa joukkuekilpailussa. Käytännössä kaikki Euroopan Golfliiton jäsenmaat lähettävät kilpailuun ikäluokan parhaat pelaajansa.

Suomen nuoret ovat menestyneet hyvin 2010-luvulla. Voittoihin ovat yltäneet Albert Eckhardt (2010) ja Elina Saksa (2016). Viime vuonna Sakke Siltala taipui toiselle sijalle vasta uusintarei’illä.

Kisaisännyys tuo uuden ulottuvuuden suomalaiseen golfkilpailujen järjestämiskulttuuriin. Young Masters-tason kisa on luonnollinen jatke pitkälle kisaketjulle, ja se tukee hyvin myös Golfliiton panostuksia nuorten kilpagolfiin:

”Liitto on jo pitkään panostanut nuorten Talentti-toimintaan, ja siksi European Young Masters kotikentällä on hieno tavoite monelle kilpauralle tähtäävälle nuorelle”, kertoo Golfliiton kilpaurheilutoiminnasta vastaava Juha Juvonen.

”Olemme järjestäneet paljon EM-tason tapahtumia, mutta tämän tason koitos nuoremmalle ikäluokalle on uusi ja mielenkiintoinen haaste.”

Linna Golfissa pelataan 2022.