SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

European Young Masters ratkeaa lauantaina – Hellberg pronssitaistelussa

Kilpagolf23. Heinäkuuta 2021

Toinen päivä alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa Vierumäellä pelattiin hienoissa olosuhteissa. Perjantaina ei Vierumäellä nähty eilisen kaltaista huipputuloksia, mutta useampi pelaaja alitti Cooken ihannetuloksen. Kärki pelaa odotetun kovalla tasolla ja on pienellä karkumatkalla molemmissa sarjoissa, mutta himmeämmistä mitaleista käydään tiukat taistelut.

Poikien kärjessä jatkaa edelleen Saksan Tim Wiedemeyer tuloksella -8 (65-71) ja lyönnin päässä toisena Espanjan Jorge Siyuan Hao -7 (67-70). Kaksikko on karkumatkalla muusta pakasta, mutta pronssimitalissa on kiinni kymmenisen pelaajaa vain neljän lyönnin sisällä. Suomalaisten toiveet kohdistuvat Leevi Hellbergiin, joka jatkoi tasaisen varmaa peliään pienestä lopun notkahduksesta huolimatta ja on tuloksessa par (72-72) kahden kierroksen jälkeen. Hellberg jakaa viidettä sijaa.

Myös Suomen Arttu Kulmala terävöitti otteitaan, ja on nyt tuloksella +16 (83-77) jaetulla sijalla 42.

Arttu Kulmala (kesk.) seurasi avauksensa lentoa ryhmänsä kanssa.

Tyttöjen sarjassa kärkipaikan nappasi kokonaan itselleen Denisa Vodickova. Tsekkiläinen viimeisteli viiden birdien turvin yhteistuloksekseen -7 (69-68), ja otti kolmen lyönnin irtioton ennen Saksan Helen Briemia (-4/69-71) ja Belgian Savannah de Bockia (-4/71-69).

Suomen Sandra Palin (+18/82-80) ja Josefiina Anttila (+26/90-80) paransivat peliään, mutta tuskailivat molemmat edelleen Cooken kaltevilla viheriöillä.

Sandra Palin pääsi paikallismedian tentattavaksi kierroksensa jälkeen. Palinin perheellä on mökki Vierumäellä, joten kenttä on erityisen tuttu.

Joukkuekilpailussa kärkimaat eivät ole yllätyksiä. Saksa tukevoitti johtoaan (-13), Espanja (-5) on toisena ja lyönnin päässä siitä Ranska (-4). Suomi on sijalla 16. tuloksella +34.

”Paremmin kun eilen, ylimääräinen jännitys oli saatu karistettua pois. Kaikilla pelaajilla oli pelissä paljon hyvää, mutta se ei kantanut ihan kierroksen loppuun asti. Eväitä on parantaa edelleen, vieläkin griineillä ja niiden ympäristössä on turhan paljon ohjelmaa”, valmentaja Mikael Mustonen kertoo Suomen joukkueen pelistä.

Huomista pronssitaistelua pojissa Mustonen odottaa levollisin mielin. Joukkuehenki on erinomainen, ja pelaajat tukevat toisiaan.

”Huomenna täytyy vaan antaa mennä eikä jättää mitään kentälle. Pronssi olisi mahtava saavutus.”

Lauantaina lähdöt klo 07.30 alkaen. Yleisö on tervetullut kilpailutapahtumaan. Euroopanmestarit ovat selvillä noin klo 17-18 välillä.

Tulokset ja lähtöajat TÄSTÄ.

Saksan panos on ollut vahva. Helen Briem on 2.sijalla ja Tim Wiedemeyer johtaa ennen viimeistä päivää.