SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

European Young Masters Espanjan ja Saksan juhlaa

Kilpagolf24. Heinäkuuta 2021

Suomen Leevi Hellberg jäi mitalien ulkopuolelle, muuten Suomen esitys oli nousujohteinen

Lauantain finaalipäivä alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa Vierumäellä pelattiin upeissa olosuhteissa, ja kovia tuloksia aina kenttäennätyksestä asti kirjattiin aamusta asti. Kotiyleisö jännitti ja kannusti Leevi Hellbergiä pronssitaistelussa.

Pojissa kilpailua suvereenisti hallinnut Saksan Tim Wiedemeyer ei saanut konettaan käyntiin aiempien päivien kaltaisesti, ja takaysin notkahdus pudotti hänet lopulta hopealle yhteistuloksella -4 (65-71-76). Kultaa nappasi espanjalainen Jorge Siyuan Hao, -9 (67-70-70). Pronssille kiri Can Gurdenli -3 (71-73-69) Turkista. Suomen Leevi Hellbergin, +6 (72-72-78) loppuväylät olivat tänään katkeraa kalkkia ja hän valahti 15.sijalle.

”Juuri nyt fiilis ei ole korkealla, mutta kyllä se tästä muuttuu. Pelaaminen oli hyvää tekemistä ylipäänsä, mutta viimeistely jäi uupumaan. Tänään tulosta rokottivat kolmeputtiset sekä karannut avaus. Kokonaisuutena hieno kokemus, ja tutustui moniin uusiin ihmisiin”, Hellberg pohti.

Leevi Hellbergille Young Masters oli ensiesiintyminen arvokisoissa.

Arttu Kulmalan turnaus päättyi tulokseen +19 (83-77-75) ja sijoitukseen 40. Turkulainen paransi peliään koko ajan, ja toivoikin että vielä olisi ollut lisää kisapäiviä edessä.

”Hieno fiilis kaikkiaan. Jännitys sekoitti aluksi rytmin swingissä, enkä meinannut saada pelistä kiinni. Tänään oli jo helpompaa ja tai ainakin normaalimpaa”, syksyllä Helsinkiin muuttava ja urheilulukion aloittava Kulmala kertasi arvokisadebyyttiään.

Suomen joukkue Josefiina Anttila, Sandra Palin, Arttu Kulmala ja Leevi Hellberg. Valmentajana Mikael Mustonen.

Tyttöjen sarja vaikutti jo menevän uusintaan, sillä ennen viimeistä väylää koko kärkiryhmä oli tasoissa. Saksan Helen Briem kuitenkin viimeisteli lähes 10 metrisen eaglensa kylmähermoisesti, ja nappasi itselleen euroopanmestaruuden tuloksella -11 (69-71-65). 65 on myös uusi Cooken naisten kenttäennätys. Hopeaa otti Belgian Savannah de Bock (-9) ja pronssia Tsekin Denisa Vodickova (-9).

Suomen tyttöjen peli meni viikon aikana parempaan suuntaan, ja pelihaluja olisi riittänyt lisää. Josefiina Anttila pelasi lauantaina hienosti ihannetulokseen 72. Yhteistulos +26 (90-80-72) oikeutti 35.sijaan. Anttila oli luonnollisesti mielissään viimeisestä päivästä ja kokemuksesta yleensäkin.

”Hieno viikko, oli kiva päästä näin isoon tapahtumaan. Harmi että alku oli niin surkea – löin hyviä avauksia koko ajan, mutta lähipeli tökki isosti.”

Myös Sandra Palin paransi tuloksiaan tasaisesti. Yhteistulos +24 (82-80-78) riitti 34.sijaan.

”Puttaaminen oli ongelma ehdottomasti. En saanut kahtena ensimmäisenä päivänä sisään yli puolesta metristä. Kehityskohde treeneissä on ainakin selkeä.”

Saksa juhli jo kolmatta vuotta peräkkäin EYM:n joukkuemestaruutta.

Joukkuekisan ylivoimaiseen voittoon eteni Saksa (-18) jo kolmatta vuotta peräkkäin. Hopeaa otti Espanja (-11) ja pronssia Ranska (-10). Suomi oli vasta sijalla 18, mikä oli pettymys. Torstain heikko avauspäivä vei mahdollisuudet korkeammilta sijoilta.

”Positiivista että peli oli nousujohteista! Harmittava lopetus tänään Leevillä. Pelaajien kannalta on ehdottoman tärkeää kokemusta pelata tällaisia kisoja. Sandra ja Leevi voivat iän puolesta osallistua vielä ensi vuonnakin”, valmentaja Mikael Mustonen summasi viikkoa.

Mustosen mukaan suurin ero kärkimaihin on selvästi lähipelilyönneissä. Young Masters oli ensikosketus edustuskisoihin kaikille Suomen pelaajillemme, ja hyvää oppia tulevaisuutta silmällä pitäen. Pelaajat näkevät mitä huipputasolla menestymiseltä vaaditaan.

Vuonna 2022 European Young Masters pelataan Linna Golfissa.

Tulokset TÄSTÄ.