SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

European Young Masters alkoi saksalaiskomennossa

Kilpagolf22. Heinäkuuta 2021

European Young Mastersin ensimmäinen kilpailupäivä Vierumäellä alkoi kauniissa auringonpaisteessa, mutta jo varhain aamupäivän aikana tuuli yltyi huomattavasti. Iltapäivän ryhmille muuttuneet olosuhteet aiheuttivat päänvaivaa mailavalintoihin ja Cooke-kenttä haastoi nuoret pelaajat myös griineillä. Suomalaisittain päivän valopilkku oli Leevi Hellberg.

Leevi Hellberg piti pallonsa pelissä kovasta puuskittaisesta tuulesta huolimatta.

Poikien sarjassa päivän kovimman tuloksen tauluun latoikin heti aamulla toisessa ryhmässä pelannut Tim Wiedemeyer, 65/-7. Saksalaisen mitalitililtä löytyy tältä kesältä jo poikien EM-joukkuekulta heinäkuun alusta. Poikien sarjassa viisi pelaajaa alitti ihannetuloksen. Tasaisen varmasti pelannut Leevi Hellberg jakaa kuudetta sijaa tuloksessa par. Arttu Kulmala, 83/+11, ei saanut tänään peliään raiteilleen ja on sijalla 45.

Päivän kuumimmat pelaajat. Saksan Tim Wiedemeyer lähti caddieksi Helen Briemille, kun oli pelannut oman kierroksensa.

Iltapäivällä Saksa lähti telineistä vahvasti myös tyttöjen sarjassa, ja kärkipaikkaa tuloksella 69/-3 jakaa Helen Breim sekä Tsekin Denisa Vodickova. Seitsemän pelaajaa alitti ihannetuloksen. Suomen Josefiina Anttila, 90/+18, ja Sandra Palin, 82/+10, eivät vielä saaneet parastaan irti.

Joukkuekisassa Saksa (-8) tarrasi vahvasti kiinni EM-kultaan. Joukkueen yhteistulokseen lasketaan kolmen parhaan kierrostulos jokaiselta päivältä. Seuraavilla sijoilla ovat Espanja (-3) ja Tsekki (-1). Suomi on sijalla 20.

Suomen joukkueella oli hankaluuksia etenkin griineillä ja niiden ympäristössä. Pelaajissa oli myös aistittavissa hieman kotikisan ja arvokisadebyytin jännitystä.

”Puttaamisen ja lähipelin kanssa saadaan petrata jatkossa, se ei ollut riittävää tänään. Huomenna on uusi päivä, kyllä se tästä lähtee rullaamaan”, valmentaja Mikael Mustonen kannusti.

Perjantaina lähdöt klo 8.00 alkaen. Euroopanmestaruudet ratkeavat lauantaina. Yleisöllä on vapaa pääsy kilpailutapahtumaan.

Tulokset ja lähtöajat TÄSTÄ.