SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Erkko Trophyn avauspäivänä tasaista

Kilpagolf8. Elokuuta 2019

Finnish Amateur Championship eli Erkko Trophy starttasi kauniissa auringonpaisteessa torstaiaamuna. Pieni tuulenvire piti onneksi kaukana jyrisseen ukkosen poissa Helsingin Golfklubilta.

Ensimmäisenä päivänä haastavat lipunpaikat Talin nopeilla viheriöillä pitivät pakan kasassa, eikä todella alhaisia tuloksia ja irtiottoja vielä nähty. Ennakkosuosikit ottivat komennon molemmissa sarjoissa, mutta yllättäviäkin nimiä mahtuu joukkoon.

Ilari Saulon tähtäimessä on SM-kullan lisäksi myös Erkon voitto.

Miehissä kärkeä jakavat Ilari Saulo, Eemil Alajärvi ja Otto Grönroos tuloksessa 68/-3. Lyöntipelin SM-voittaja Saulo pelasi tasaisen varmasti tehden neljä birdietä ja yhden bogin. Reunoissa olleet lipunpaikat vaikeuttivat lähestymisiä ja sitä kautta birdiepaikkoja.

”Aika stressitön kierros, olen tyytyväinen miten hyvin löin palloa tiiltä. Pidemmät raudat olleet kehityskohteena swingissä jo pidempään.”

Viime vuonna SM-kulta ja Erkon voitto menivät molemmat Alex Hietalalle, mutta siitä 22-vuotias ei ota paineita.

”Talissa on aina hieno pelata ja tunnelma on ainutlaatuinen. Mutta paljon on vielä golfia jäljellä, huomenna vaan uudestaan fokus kuntoon ja hyvä kierros alle.”

Ihannetuloksen alitti miehissä yhdeksän pelaajaa.

FAC on Saksalle viimeinen kisa Suomessa ennen opintojen aloittamista Yhdysvalloissa.

Naisten sarjassa kärkipaikan otti Elina Saksa tuloksella 68/-3. Turkulainen aloitti heikosti, mutta sai pelinsä uomiin ja teki viisi birdietä viimeisen kymmeneen reikään.

”Alku oli hidasta, mutta olen ylpeä miten sain mielialani käännettyä etuysin lopussa ja se näkyi sitten tuloksessakin. Tämä oli myös hyvä opetus ja muistutus itselleni.”

Iltapäivällä hieman noussut tuuli sopi vahvan pallonlyöjän peliin, ja kentän upea kunto ylipäänsä sai suitsutusta Saksalta.

”Täällä saa lyödä paljon draiveja, mikä sopii minulle. Tämän päivän takaysin fiiliksellä jatkossakin ja lisää kaasua vaan.”

Lyönnin päässä toisella sijalla tuloksessa -2 on Emilia Torvinen ja kolmantena tuloksessa -1 Anna Backman. Suurimpana ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Krista Junkkari pelasi tuloksen +8.

Perjantain lähdöt kello 7.30 alkaen.

Tulokset TÄÄLTÄ.