SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Erkko Trophyssa tasaisen kovia tuloksia torstaina

Kilpagolf6. Elokuuta 2020

Finnish Amateur Championship eli Erkko Trophy starttasi Helsingin Golfklubilla kauniissa auringonpaisteessa torstaiaamuna. Tuuli toi pilvet roikkumaan kentän ylle, mutta suuremmilta sadekuuroilta vältyttiin.

Kummassakaan sarjassa ei nähty vielä isoja irtiottoja, mutta tulostaso oli erinomainen – miehissä 24 pelaajaa on par-tuloksessa tai alle. Normaalia pehmeämmät griinit auttoivat lähestymisissä, mutta toisaalta pallot myös spinnasivat helpommin kauemmas. Tuloslistan yläpäästä löytyy monia ennakkosuosikkeja, mutta yllättäviäkin nimiä mahtuu joukkoon.

Saku Halosen putteri oli torstaina liekeissä.

Miehissä Erkko Trophyn kärkeen nousi yllättäjänimi, 19-vuotias Saku Halonen Master Golfista. Pääosin juniorisarjoissa pelaava ja menestystä kerännyt Halonen pelasi uransa ensimmäisen bogittoman kierroksen -6/65. Etenkin takaysin alku oli hurja, hän teki viisi birdietä väylillä 10-15.

”Pitkän työn tulos, kausi on ollut ok mutta huonoista kierroksista aina oppii. Talissa on pakko osua griineihin ja oikealle puolelle – siinä onnistuin tänään”, itsekin yllättynyt mutta tyytyväinen Halonen summasi.

Nuorta miestä odottaa lokakuussa Urheilujoukkoihin astuminen muiden golfareiden kanssa. Siitä ennen tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin lopuissa kisoissa, ja jatkaa samaa rataa tietysti Talissa.

Lyönnin päässä tuloksella -5/66 ovat Jaapo Jämsä ja kotikentällään pelaava Martin Plukka. Lähietäisyydellä ovat myös ennakkosuosikit Rasmus Karlsson (-1/70) sekä Ilari Saulo, Veeti Mähönen ja Markus Luoma -3/68)

Helsingin Golfklubin Martin Plukka pelasi vakuuttavasti kotikentällään.

Myös naisten sarjassa pakka pysyi kasassa ensimmäisenä pelipäivänä. Karelia Golfin Emilia Tukiainen nakutteli itsensä kärkipaikalle tasaisen varmalla kierroksella –2/69, johon sisältyi neljä birdietä ja kaksi bogia. Tukiainen pitää Talin puistokentästä, jossa hänen mielestään menestysreseptinä on hyvä pallonsijoittelu ja sitä kautta birdiepaikkojen petaaminen.

”Kierroksesta jäi hyvä fiilis, lähestymisiin olen tyytyväinen. Hyödynsin kuitenkin heikosti par5-väylät, joten siinä on ehdottomasti parannettavaa.”

Emilia Tukiainen tähyää ensimmäistä Erkon voittoaan.

Myös Krista Junkkari nousi viimeisen väylä birdiellään jakamaan ykköspaikkaa samalla tuloksella -2/69 ja lyönnin päässä kolmantena majailee Elina Saksa. Naisten kärkikymmenikkö on kolmen lyönnin sisällä, siihen kuuluu myös ennakkosuosikki Kiira Riihijärvi tuloksella +1/72.

Perjantaina lähdöt taas klo 7.30 alkaen. Lauantain finaalikierrokselle selviää 36 parasta miestä ja 18 naista.

Kilpailuun on vapaa pääsy. Lähtöajat ja tulokset TÄSTÄ