SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

EM-kisat starttaavat tiistaina – suurimmat menestystoiveet miehissä

Kilpagolf9. Heinäkuuta 2018

Ykkösdivisioonaan paluun tekevältä miesten joukkueelta odotetaan ennakkoon eniten

Suomen amatöörimaajoukkueet taistelevat tällä menestyksestä EM-viheriöillä 10.-14.7. neljässä eri maassa – Saksassa, Ruotsissa, Tsekissa ja Itävallassa. EM-kilpailut starttaavat tiistaina ensimmäisellä lyöntipeliosuudella.

Naiset pelaavat Itävallassa.

Kaava on sama kaikissa turnauksissa – kahtena ensimmäisenä päivänä jokainen joukkueen jäsen pelaa henkilökohtaisen lyöntipelikierroksen, ja viisi parasta tulosta lasketaan kunkin maan yhteistulokseen. 36 reiän lyöntipelitulosten perusteella joukkueet jaetaan ykkös- ja kakkosflightiin siten että kahdeksan parasta ratkaisevat mitalien kohtalon ja loput pelaavat sijoista 9.–16. Torstaista lauantaihin pelataan reikäpelejä ja mitalistit ratkeavat lauantaina.

Viime vuonna yksikään Suomen joukkueista ei selviytynyt ykkösflightiin. Tytöt olivat Lohjan kotikisoissa parhaimpana 9. sijalla, pojat 10. ja naiset 17. Suomen miehet voittivat 2. divisioonan turnauksen, ja nousivat takaisin 1.divisioonaan täksi vuodeksi.

Mitaleihin matkaa muttei mahdottomasti

Pelkästään pelaajien maailmanlistan rankingeja maittain vertailemalla Suomen joukkueet eivät huippusijoituksilla juhlisi – miehet ovat vertailussa parhaimpia sijalla 6, naiset ja tytöt sijalla 14 ja pojat sijalla 16.

Maajoukkueen päävalmentaja Fredrik Jendelid on Ruotsissa tyttöjen joukkueen kanssa, ja tavoitteena on ykkösflight tilastoista huolimatta.

”Meillä on loistava joukkuehenki, ja harjoituspäivät ovat sujuneet hyvin. Fiksulla pelisuunnitelmalla voimme säästää pari lyöntiä per pelaaja, ja sitä kautta päästä pelaamaan mitaleista. Ykkösflightiin pääsyn jälkeen latu on auki mihin tahansa”, Jendelid kertoo.

Forsgårdens Golf on paperilla pitkä kenttä, mutta kärsinyt kuivuudesta ja pelaa nyt huomattavasti lyhyempänä. Kivikovat väylät ovat paikoittain jopa halkeilleet, joten draiveihin tulee lisää mittaa.

”Edessä on tuulisia päiviä, ja links-tyylistä pallon pomputtelua ja rullailua”, Jendelid arvioi.

Miesten joukkue: Veeti Mähönen, Jonatan Jolkkonen, Sami Välimäki, Santeri Lehesmaa, Matias Honkala ja Aleksi Myllymäki.

Miehillä ennakkoon vahva joukkue

Menestyspaineet putoavat kuitenkin ensisijaisesti miesten joukkueen harteille, jonka ykkösnyrkkejä ovat kansainvälisissä kisoissa menestyneet Sami Välimäki ja Matias Honkala.

Miehiä Saksassa luotsaavat Mikael Mustonen ja maajoukkuefysio Matti Lindholm.

”Tutulla kaavalla mennään, haetaan väyliä ja griinejä. Ykköstiillä rankingit eivät paina mitään vaan samalta viivalta lähdetään – jokaisen on onnistuttava, jotta jatkopaikka varmistuu”, Mustonen kertoo.

Faldo Course on links-kenttä, jossa suurin haaste on saada pallo tiiltä peliin. Väyliä ja griinejä reunustaa pitkä heinikko sekä yhteensä 133 patabunkkeria, joihin joutuessa edessä on välilyönti.

”Olemme miesten kanssa puhuneet maltillisesti pelisuunnitelmasta, joka tiiltä ei tarvitse lyödä draivia. Reikäpeleihin se voi muuttua aggressiivisemmaksi.”

”Meillä on loistoporukka kasassa ja hyvä henki. Huomenna pitää vaan saada peli rullaamaan oikeaan suuntaan heti alusta asti”, Mustonen tiivistää.

Lisää suomalaista väriä Saksassa tuo tuomarikonkari Arto Teittinen, joka on miesten kisassa kilpailutoimikunnan puheenjohtaja.

Kuvia ja videoita EM-kisojen ajalta Golfliiton Facebookissa.

Livescoring:

Miehet, Faldo Course Berlin, Saksa

Naiset, Murhof Golf Club, Itävalta

Pojat, Golf Resort Kaskada Brno, Tsekki

Tytöt, Forsgårdens Golf Klub, Ruotsi

 

EM-joukkue naiset

Anna Backman, Kanavagolf Vääksy
Kiira Riihijärvi, Virpiniemi Golf Club
Emilia Tukiainen, Karelia Golf
Karina Kukkonen, Oulun Golfkerho
Petra Salko, Aura Golf
Daniela Barrett, Aura Golf

Valmentaja Pasi Purhonen

EM-joukkue miehet

Sami Välimäki, Nokia River Golf
Matias Honkala, Nevas Golf
Veeti Mähönen, Peuramaa Golf Hjortlandet
Jonatan Jolkkonen, Kullo Golf Club
Santeri Lehesmaa, Tapiola Golf
Aleksi Myllymäki, Nokia River Golf

Valmentajat Mikael Mustonen  ja Matti Lindholm

EM-joukkue tytöt

Elina Saksa, Aura Golf
Krista Junkkari, Koski Golf
Erika Danielsson, Sarfvik Golf Club
Kerttu Hiltunen, Tawast Golf
Emilia Torvinen, Lahden Golf
Aada Rissanen, Aura Golf

Valmentaja Fredrik Jendelid

EM-joukkue pojat

Eemil Alajärvi, Aurinko Golf
Markus Luoma, Helsingin Golfklubi
Saku Tuusa, Salo Golf
Sakke Siltala, Kankaisten Golf
Oscar Darlington, Vuosaari Golf Helsinki
Jaapo Jämsä, Pickala Golf Club

Valmentaja Juha Skyttä