SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Elina Saksa Euroopan väreissä junioreiden joukkuekisaan Taiwaniin

Kilpagolf19. Elokuuta 2016

European Young Mastersin voitto poiki Elina Saksalle merkittävän edustustehtävän.

Alle 16-vuotiaiden European Young Masters -turnauksen heinäkuussa voittanut Aura Golfin Elina Saksa lähtee edustamaan Eurooppaa alle 17-vuotiaiden junioreiden joukkuekilpailuun Taiwaniin. Golfin Aasian ja Tyynenmeren alueen kattojärjestön, Asia-Pacific Golf Confederationin (APGC), järjestämä joukkuekilpailu kantaa nimeä APGC Junior Championship ja siihen osallistuu Aasian ja Tyynenmeren alueen maiden lisäksi kaksi joukkuetta, jotka pelaavat Euroopan lipun alla.

Euroopan kaksi joukkuetta muodostetaan European Young Mastersin tyttöjen ja poikien sarjan kärkikaksikoiden kesken. Elina Saksan lisäksi matkaan lähtevät Tsekin Sarah Hricikova sekä poikien sarjassa kaksi kärkisijaa vieneet Belgian Adrien Dumont de Chassart ja Slovakian Jakub Hrinda.

Kilpailu pelataan kolmipäiväisenä neljän kierroksen lyöntipelinä ja parikilpailuna, jossa joukkueen muodostaa yksi tyttö ja yksi poika. Ensimmäisenä päivänä pelimuotona on bestball, toisena päivänä foursome. Päätöspäivänä molemmat joukkueen jäsenet pelaavat 18 reiän lyöntipelikierroksen ja joukkueen tulos muodostuu neljän pelatun kierroksen yhteistuloksesta.

APGC Junior Championship pelataan 23.–25. elokuuta Robert Trent Jones Jr:n suunnittelemalla Sunrise Golf & Country Clubilla. Kenttä on arvioitu useissa kenttärankingeissa Taiwanin parhaaksi ja se lasketaan myös Aasian kärkikenttien joukkoon.