SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Barrett ja Myllymäki johdossa Erkossa

Kilpagolf25. Elokuuta 2018

Molemmissa sarjoissa kärki sai parin lyönnin kaulan viimeiselle kierrokselle

Finnish Amateur Championshipissa eli Erkko Trophyssa jyvät on eroteltu akanoista, ja tuloslistan parhaat jatkavat sunnuntain viimeiselle kierrokselle.

Sateinen yö pehmitti ja helpotti olosuhteita Talin kentällä, mutta reunoissa olleet, haastavat lipunpaikat pitivät tulostason edelleen maltillisena – kilpailun alhaisin kierros tähän mennessä on 68 lyöntiä.

Naisten sarjassa ainoana pelaajana alle parin jatkaa Aura Golfin Daniella Barrett, -3/69-70. Kahdesta perättäisestä Erkon hopeasijasta sisuuntunut turkulainen johtaa neljällä lyönnillä ennen sunnuntaita.

”Hyvää peliä. En oikein päässyt hyökkäämään lipuille, joten birdiet tulivat vain par5-väylille”, Barrett kertoo.

”Putti toimi, mutta huomenna pitää saada lähestymislyöntejä lähemmäksi ja siten upotuksia. Tietysti vähän jännittää, vaikka olen ennenkin pelannut voitosta”, Barrett tiivisti.

Mestaruuden lähin uhkaaja on Karelia Golfin Emilia Tukiainen, +1/71-72. Tasaisen varmasti pelannut Tukiainen jahtaa myös ensimmäistä Erkon mestaruuttaan.

”Puttipeliä pitäisi saada terävämmäksi, niin lyöntejä tippuisi. Innolla lähden jahtamaan Daniellaa”, jo kaksi päivää samassa ryhmässä pelannut Tukiainen kertoo.

Suomalaisia kärkiryhmässä täydentää kolumbialainen Silvia Margarita Garces Escalante , +3/74-71.

Miesten sarjassa johtaja vaihtui päivän aikana moneen otteeseen, mutta kaikkien ollessa maalissa oli Nokia River Golfin Aleksi Myllymäki, -6/68-68, siirtynyt kahden lyönnin johtoon. Kierroksensa eagleen lopettanut Myllymäki oli luonnollisesti tyytyväinen etenkin takaysiinsä.

”Hyvä päivä tänäänkin. Alussa hyviä upotuksia, keskellä kierrosta pari helppoa bogia, mutta lopun puristus auttoi painamaan tulosta pakkaselle.”

”Loistoasemista liikkeelle huomenna – kovaa ajoa vaan ja voitto kotiin”, Myllymäki tiivisti.

Lähimmät uhkaajat ovat Kullo Golf Clubin Alex Hietala, -4/69-69, ja Koski Golfin Elias Pasi, -4/68-70. Pasi kävi parhaimmillaan tuloksessa -7, mutta lopun kolme bogia tiputtivat hänet johdosta takaa-ajajan asemaan.

Kisan yllätysnimi on ollut Elias Pasi.

”Tunnelma on oikein hyvä. Tietysti nälkä kasvaa syödessä, ja lopun helpot virheet harmittavat”, 21-vuotias yllättäjä Pasi tuumi.

”Lyönti toimii edelleen, joten huomenna on kaikki mahdollista. Rennosti vaan.”

Mestaruutta vielä haastamaan voivat alhaisella kierroksella nousta muun muassa Matias Honkala (-1) ja kokenut Keijo Jaakola (-2).

Lähdöt alkavat sunnuntaina klo 8.00. Kärkiryhmät starttaavat klo 10.35.

Tulokset ja lähtöajat: Miehet Naiset