SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Anna Backman: ”Erot maailman amatöörikärkeen eivät ole suuret”

Kilpagolf18. Kesäkuuta 2017

Yksi osa-alue nousi ylitse muiden vertaillessa omaa suoritusta Ladies' Amateur Openin voittaneeseen Leona Maguireen.

Sisukkaasti neljän joukkoon Ladies’ British Open Amateur Championshipissä taistellut Anna Backman myönsi Leona Maguiren paremmuuden lauantain välierässä. Hän ei kuitenkaan kokenut, että tasoero maailman ykkösamatööriin on erityisen suuri.

”Vastustaja oli tietenkin kova, ei mitenkään mahdoton kuitenkaan. Leona pelasi tosi tasaista peliä ja pysyin itse melko hyvin siinä myös mukana”, Backman kertoi.

Hänen mielestään ratkaisevin ero irlantilaiseen syntyi viheriöllä.

”Sanoisin että pelin ratkaisu tuli puttipelissä. Itselläni ei oikein putit löytäneet tietään samalla tavalla reikään kuin vastustajalla. Silloin ei oikein mahda mitään.”

Backman ei osannut vielä lauantai-iltana vetää turnausta sen laajemmin yhteen. Voittoa hän kaikesta huolimatta lähti välierässäkin hakemaan.

”Häviö tietenkin harmittaa aina. Joka tapauksessa kuitenkin niin pelillisesti kuin muutenkin huippukokemus. Tuli huomatuksi, että erot esimerkiksi tähän maailman ykkösamatööriin eivät todellakaan ole suuret. Suurimmaksi osaksi nimenomaan puttaaminen teki tämän eron.”

Maguire vei lopulta voiton tässä maailman kovimpien amaööriturnausten joukkoon kuuluvassa Ladies’ Amateur Openissa. Espanjan Ainhoa Olarra kaatui finaaliottelussa lukemin 3/2.

Backman on luonnollisesti heinäkuun puolivälin tietämillä St. Laurence Golfissa pelattavien tyttöjen EM-joukkuekilpailuiden kantava voima. Suomen joukkueen kokoonpano julkistetaan juhannusviikon sunnuntaina.