SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Amatööristä ammattilaiseksi – vinkkejä pelaajien urasuunnitteluun

Kilpagolf25. Toukokuuta 2018

Urasuunnittelu on tärkeää, jos aikoo hankkia ammatin menestyvänä golfpelaajana.

Catmandoo Finnish Junior Tourin kolmas osakilpailu pelataan viikonloppuna Wiurila Golf & Country Clubilla. Harjoituspäivänä, ennen varsinaisen kilpailun alkua Catmandoo Junior Performance Centerin palvelut olivat pelaajien käytettävissä.

Performance Centerin palvelukonseptin uutuuspalveluita ovat tänä kesänä järjestettävät urasuunnittelutilaisuudet. Ensimmäinen tilaisuus järjestettiin nyt Wiurilassa. Tilaisuuden asiantuntijana oli entinen ammattilaispelaaja ja Golf Mentors Oy:n toimitusjohtaja Mikko Rantanen.

Rantasen oma pelaajatausta on vakuuttava ja antaa paljon eväitä aiheesta puhumiseen. Amatööriuran ja college golfin kautta ammattilaiseksi siirtynyt Rantanen pitää urasuunnittelua tärkeänä, jos aikoo hankkia ammatin menestyvänä golfpelaajana.

Aiheelle on ollut pelaajien keskuudessa kysyntää, minkä vuoksi siihen on tänä kesänä keskitytty.

Mikko Rantanen avasi pelaajan uran etenemistä eri vaiheissa.

Urasuunnitteluluennon neljä teemaa olivat kilpailut, valmennus, tausta-asiat ja muu elämä. Wiurilassa järjestetyllä luennolla pureuduttiin tarkemmin tausta-asioihin.

Tärkeimpiä tausta-asioita ovat hallinto, talous sekä media ja markkinointi. Kun tausta-asiat ovat hallinnassa kynnys amatööripelaamisen ja ammattilaisuuden välillä madaltuu.

Rantasen luennon vahvin viesti oli, että on ensi arvoisen tärkeää tehdä ammattilaisuuteen siirtyminen mahdollisimman helpoksi. Helpommaksi siirtymävaiheen tekee ennakointi ja suunnittelu. Ammattilaisuuteen liittyvät tausta-asiat on hyvä tiedostaa jo amatöörivaiheessa ja luoda suunnittelun avulla pohja kestävälle pelaajauralle.

Tulevaisuuden ja ammattilaisuran kannalta Rantanen rohkaisee pelaajia aktiivisuuteen.

”Aina pitää olla oma itsensä, mutta pitää myös olla aktiivinen. Pitää olla sopivasti sosiaalinen ja rohkea, erityisesti kansainvälisissä kilpailuissa”, Mikko Rantanen kannustaa.

Tilaisuuden lopuksi jokainen osallistuja teki pelaajakohtaisen kartoituksen. Kartoituksen kohteena olivat muun muassa, mikä on pelaajan nykytila, mikä on tavoite, johon pyritään ja miten tähän tavoitteeseen päästään.

Tilaisuudessa oli läsnä pelaajia, vanhempia ja valmentajia.

”Nämä asiat todella on tehtävä ja huomioitava”, oli tilaisuuden osallistujien yleinen mielipide.

Tilaisuudessa pohdittiin konkreettisesti myös amatöörisääntöjä ja kilpailukalenterin laatimista sekä junioripelaajien kokonaiskuormitusta.

Pelaajat kokivat saaneensa luennolta paljon uutta tietoa ja konkreettisia asioita, joihin aikovat heti luennon jälkeen paneutua. Pelaajat aikoivat tarkentaa kisakalenteria ja miettiä tulevien vuosien osalta koulun ja golfin entistä sujuvampaa yhdistämistä.

Seuraava urasuunnitteluluento juniorikisan yhteydessä järjestetään 26.6. Vierumäen FIJC-kisan yhteydessä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki pelaajat, vanhemmat ja valmentajat.

Performance Centerin palveluista tilastointipalvelu on pelaajien käytössä jokaisessa osakilpailussa. Tilastoinnin lisäksi valituissa osakilpailuissa ovat käytössä myös TrackMan ja Sam Puttlab -lyöntianalysaattorit sekä fysiopalvelut. Tänä kesänä pelaajat saavat myös urasuunnittelukoulutusta, joka täydentää Performace Centerin laajaa ja monipuolista palvelukonseptia.

Tilaisuudet

Juniorikilpailujen yhteydessä:

Ti 26.6. FIJC Vierumäki
Ti 31.7. Junioreiden joukkue SM Kuusankoski

Finnish Tour/aikuisten kilpailut:

To 7.6. klo 15-16, FT Peuramaa
Ke 13.6. klo 17-18 FT Nokia
Ti 17.7. SM-lyöntipeli Turku
Ke 8.8. Challenge Tour Vierumäki

Tilaisuudet ovat maksuttomia. Aikataulu tarkentuu kauden aikana.

Pyydämme ilmoittautumaan tapahtumiin etukäteen Lyytissä: Peuramaa ja Nokia.

Tilaisuuksiin pääsee mukaan ilmoittautumattakin, jos tilaa on.