SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

3.olympiapäivä: kärki tiivistyi, suomalaiset kaukana mitaleista

Kilpagolf31. Heinäkuuta 2021

Lauantaina miesten olympiagolfin kolmantena päivänä juhlittiin laajasti kovilla tuloksilla, kun pelaajat hyödynsivät tyynet olosuhteet. Eilisten ukkoskeskeytysten jälkeen toinen kierros pelattiin ensin aamulla loppuun, ja kolmas kierros pelattiin poikkeuksellisesta kahden tiin lähtöinä.

”Tänään ei ollut tuulta ja pelaajat oppivat järkevään aggressiivisuuteen. Etuysihän on helposti scoorattava, mutta ennen kaikkea takaysiä on opittu pelaamaan paremmin”, valmentaja Timo Karvinen selitti tulostasoa.

Kisaviritystä on myös säädelty pitkin viikkoa. Esimerkiksi eilen ja tänään muutenkin lyhyen 6. väylän (par 4) tii ollut edessä, joka mahdollistaa suoraan griinille draivaamisen.

Myös Sami Välimäki oli lauantaina pelipäällä. Kuuden birdien ja kolmen bogin kierros toi tulokseksi -3/68. Yhteistulos -5 (70-70-68) ei kuitenkaan nostanut sijoitusta, vaan suomalainen pysyy edelleen tuloslistan puolivälin tienoilla sijalla 32.

”Hyvä määrä birkkuja, pari heikkoa pomppua maksoi vähän liikaa. Huomenna samaa peliä ja bogit pois”, Välimäki tiivisti.

Yksi pompuista osui 5.väylälle, kun Välimäen pallo pomppasi kiinni puunrunkoon hyvän avauksen jälkeen. Suomalainen ei ollut ainoa, jolla oli epäonnea puiden kanssa – 14.väylällä Irlannin Shane Lowryn avaus jäi harvinaisesti ylös männyn neulasiin, ja hän joutui ottamaan pelaamattoman paikan.

Kalle Samoojan tuloskortti oli tapahtumarikas lauantaina. Kuva: OK / Jesse Väänänen

Samin tavoin Kalle Samooja aloitti urakkansa 10.tiiltä. Turkulaisen tuloskortti oli värikäs, ja kuusi birdietä saivat vastapainokseen viisi bogia. Lauantain tulos -1/70, ja Samoojan yhteistulos nyt E (75-68-70) ja sijoitus 49.

”Paljon oli hyviä ja paljon huonoja lyöntejä. Huomiselle ei vielä ole kehkeytynyt kummoisempaa tavoitetta, mutta olisihan se hyvään rundiin kiva paketoida tämä tapahtuma”, Samooja pohti.

Suomalaiset ovat siis ulkona mitalikamppailuista, mutta toivottavasti finaalipäivänä virheet saadaan karsittua ja sijoitukset nousevat. Riossa 2016 Mikko Ilonen oli parhaana suomalaisena jaetulla 21.sijalla.

Ensimmäiset päivät Kasumigaseki Country Clubilla vielä odotettiin maailmantähtien heräämistä, mutta mitalipelien todella käynnistyessä tutut nimet löytyvät kärjestä. Tiivistä letkaa yhteistuloksella -14 vetää Xander Schauffele (USA). Lyönnin päässä on kotiyleisön suosikki Hideki Matsuyama (JPN). Sunnuntaina kaikki on vielä kuitenkin mahdollista, sillä viiden lyönnin sisässä on 16 pelaajaa, muun muassa Paul Casey ja Tommy Fleetwood (GBR) sekä Rory McIlroy (IRL).

Sunnuntain kierros pelataan käänteisessä järjestyksessä Suomen aikaa klo 01.30 alkaen. Kalle Samooja lähtee klo 1.52 ja Sami Välimäki klo 3.14.

Tulokset ja lähtöajat TÄSTÄ.