SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

2.olympiapäivä: Samooja piristyi, Välimäki tasainen

GolfseuratKilpagolf30. Heinäkuuta 2021

Ennakkosuosikit hilasivat itseään kärjen tuntumaan, suomalaisilla oli mahdollisuuksia parempaankin

Miesten olympiagolfin toinen päivä ja olosuhteet sarastivat hyvin samanlaisena kuin torstainakin.

Kalle Samooja asteli ykköstiille uutena miehenä tavoitteenaan päästä takaisin peliin eilisen pettymyksen jälkeen. Lähtö telineistä olikin erinomainen, sillä Samooja viimeisteli neljän birdien putken väylille 2-5. Vielä yhden birdien ja bogin myötä etuysi sujui tuloksessa -4.

”Tänään oli mies terävämpi heti alusta. Löin siihen muutaman hyvän lyönnin ja sain putit koteloon. Kutosella meni vielä metristä birkku ohi”, Samooja kertoo.

Kroppa oli hereillä, avaukset väylällä ja rautapeli toimi – palloa pystyi muokkaamaan kuten halusi. Ainekset olivat kasassa todella kovaan kierrokseen. Takaysillä puttaamisen kanssa oli kuitenkin haasteita, mikä jäi kismittämään turkulaista. Samoojan lopputulos oli -3/68, ja yhteistulos +1/75-68 nostaa hänen sijoitustaan 50. tienoille.

”Muutama paikka jäi käyttämättä eikä siksi kauhean hyvä maku rundista lopulta jäänyt. Hyvän kierroksen olisin tarvinnut, että olisin päässyt mukaan kisaan. Tällaistä peliä jos pystyy pari kierrosta vielä esittämään niin voi olla että yksi oikein alhainen rundi napsahtaa haaviin.”

Perjantaina ilma Tokion liepeillä oli jälleen hautova, ja Kasumigasekin Country Clubilla vihellettiin ukkoskeskeytys. Toista päivää peräkkäin Samooja oli 18.tiillä keskeytyksen sattuessa, ja joutui taas odottelemaan reilut pari tuntia kierroksensa viimeistelemistä.

”Onneksi ei enempää ole ollut kuin yksi reikä jäljellä. Tauot ollaan istuskeltu klubilla ja seurattu miten muut suomalaiset Tokiossa painelee.”

Reilun kahden tunnin ukkoskeskeytys ei sopinut Sami Välimäen peliin. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Sami Välimäki löysi rytminsä ja toinen kierros eteni tasaisen varmasti. Hän oli ukkoskeskeytyksen tullessa yhdeksän reiän jälkeen kierrostaan tuloksessa -2. Tauon jälkeen takaysillä korttiin merkittiin yksi birdie lisää, mutta harmittava kolmen putin bogi hyvästä birdiepaikasta 14.väylällä käänsi lopun mollivoittoiseksi. Yksi bogi tuli vielä 16.väylällä.

”Katko tuli vähän huonoon paikkaan, ja tein loppuun tyhmiä virheitä sekä griinillä että lähestymisissä”, Välimäki sadatteli Ylen hikihaastattelussa heti kierroksen jälkeen.

Kärkeen on matkaa yhdeksän lyöntiä, mutta Välimäki ei pidä sen tavoittamista mahdottomana.

”Viikonloppuna tarvitaan tietysti kovia tuloksia. Mutta palaset on kasassa – lyönti toimii ja puttikin tuntuu hyvältä.”

Enemmänkin olisi ollut tänään tarjolla, mutta perjantain tulos siis -1/70. Yhteistulos -2 pitää hänet tuloslistalla puolessa välissä jaetulla 32. sijalla.

Kärjen osalta pakka on tiivistynyt, ja monet ennakkosuosikit ovat nostaneet osakkeitaan. Ykköspaikkaa pitää Yhdysvaltojen Xander Schauffele yhteistuloksella -11. Lyönnin päässä on meksikolainen Carlos Ortiz ja tuloksessa -8 on neljä pelaajaa, muun muassa Ruotsin Alex Noren ja paikallisylpeys Hideki Matsuyama. Toinen kierros jäi kesken viimeisten pelaajien osalta toisen ukkoskeskeytyksen takia.

Kierros pelataan loppuun lauantaina klo 1.45 alkaen. Kolmas kierros starttaa käännetyssä järjestyksessä kahden tiin lähtöinä arviolta klo 3.30 alkaen.

Lähtöajat ja tulokset TÄSTÄ.