SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

18- ja 21-vuotiaiden Suomen mestarit selvillä!

Kilpagolf28. Kesäkuuta 2019

18 vuotiaiden mestareiksi Nurmijärven Golfklubilla kruunattiin Katri Bakker ja Sakke Siltala. Ronja Taipale ja Markus Luoma nappasivat mestaruudet 21-vuotiaissa.

Kenttäennätyksiä ja birdieputkia

Heti ensimmäisenä kilpailupäivänä 18-vuotiaiden poikien sarjassa Aaro Pohjola iski Nurmijärven Golfklubin kenttäennätyksen uusiin lukemiin pelaamalla kierroksensa lopputulokseen 67 (-5).

”Sain hyvän alun ja säkitin pari pitkää puttia, joista sain flow -tilan päälle. Tuli paljon onnistumisia”, iloitsi myös oman henkilökohtaisen ennätyskierrostuloksensa pelannut Pohjola.

Toisena päivänä Pohjola joutui tekemään kärjessä tilaa Eeli Kujanpäälle (+2), joka starttasi finaalipäivään kärkipaikalta. Viimeisestä kierroksesta muodostuikin jännitysnäytelmä, sillä Kujanpään takana tasaisessa mestaruuskamppailussa olivat mukana myös Saku Tuusa (+3) ja Severi Soutolahti (+4).

Kärkiryhmän ohi mestariksi nousi kuitenkin Sakke Siltala, joka säkitti kierroksensa aikana peräti seitsemän birdietä ja pelasi lopulta yhteistuloksen 220 (+4). Kahden lyönnin päähän Siltalasta pelasi hopeaa voittanut Saku Tuusa (222, +6) ja kolmannelle sijalle ylsi kärjestä finaalipäivään startannut Eeli Kujanpää (224, +8).

”Kyllä saan olla tyytyväinen tähän suoritukseen! Lähestymiset olivat tänään niin hyviä, että muutamat birdieputit lähtivät 20cm päästä reiästä”, iloitsi Siltala, joka jakoi kiitosta myös Nurmijärven Golfklubin huippunopeille viheriöille.

Sakke Siltala voitti 18-vuotiaiden poikien mestaruuden.

Lyönnin erot ratkaisivat mitalien värit 18-vuotiaissa tytöissä

Myös 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa hätyyteltiin kenttäennätystä – 73 lyönnin kierroksella Nurmijärven Golfklubin kenttäennätystä sivusivat sekä finaalipäivään kärjessä startannut Katri Bakker (+7) että kolmantena viimeiselle kierrokselle lähtenyt Fia Leminen (+10). Kärkikolmikon finaalikierrokselle täydensi kisaa ensimmäisenä päivänä johtanut Camilla Järvelä (+8).

Mestaruuden vei lopulta Katri Bakker (231, +15) ja vain yhden lyönnin erolla toiseksi sijoittui Camilla Järvelä (232, +16). Kärkikolmikon täydensi niin ikään yhden lyönnin erolla Ada Huhtala (233, +17).

”Tiesin, että oli tiukka kisa, mutta en tiennyt, että noin tiukka!”, iloitsi helpottunut voittaja.

Bakker oli mestaruuden ratkettua erityisen helpottunut, kun sai todeta, että pitkään kiusannut rannevamma ei enää tällä hetkellä haittaa tuloksen tekoa ja harjoittelua. Yksi tavoite koko kaudelle onkin pystyä harjoittelemaan terveenä, omaa peliä kehittäen.

”Niin, että pääsen koko ajan lähemmäs par-tuloksia ja parin alle”, totesi Bakker.

18-vuotiaiden tyttöjen mestariksi kruunattiin tiukan kilpailun jälkeen Katri Bakker.

21-vuotiaat ottivat huomioon haastavat lipunpaikat

21-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kärkikamppailussa oli vielä finaalipäivän koittaessa monta pelaajaa – kärkipaikalta starttasi Ronja Taipale (+11) ja vain kahden lyönnin päässä kärjestä Krista Junkkari (+13). Taipaleen (233, +17) etumatka piti finaalipäivänä ja kasvoi lopulta jopa neljään lyöntiin ennen hopealle pelannutta Junkkaria (237, +21). Pronssimitali päätyi lopulta viimeisten kahden kierroksen tulosten turvin Sohvi Saariselle (240, +24). Samaan yhteistulokseen 240 lyöntiä Saarisen kanssa päätyivät Kreetta Salonpää ja Nicola Fall.

”Tänään pelasin tietoisesti varmaa peliä, koska tiesin, että kentällä on muutamia haastavia lipunpaikkoja. Tänään sain avauspelin toimimaan, mikä on tällä kentällä todella tärkeää”, totesi yliopistopeleistä Yhdysvalloista kesäksi Suomeen palannut Taipale.

Ronja Taipaleen mestaruus irtosi jopa neljän lyönnin erolla 21-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Tulosseuranta piti jännityksen yllä kärkiryhmässä

21-vuotiaiden poikien sarjassa Markus Luoma esitti varmoja peliotteita kahtena ensimmäisenä päivänä ja johti kilpailua kahden päivän jälkeen jopa viiden lyönnin turvin. Talilaisten kaksoisjohdon finaalipäivään takasi Martin Plukka (+1), ja kolmantena finaalipäivään starttasi Saku Halonen (+2).

Luoma (217, +1) jatkoi tasaista peliään myös finaalipäivänä ja vei 21-vuotiaiden poikien mestaruuden kolmen lyönnin erolla ennen hyvän viimeisen kierroksen ansiosta toiseksi noussutta Miikka Mäkistä (220, +4). Kolmanneksi pelasi Saku Halonen yhteistuloksella 221 (+5).

”Oli kovia pelureita vastassa! Minulla oli tänään haasteita pallon lyömisessä, mutta sain pelastettua tuloksen hyvillä puteilla. Yksi tavoite koko kaudelle oli päästä pelaamaan viimeisessä ryhmässä ja tänään se toteutui ja tuli vielä voittokin”, iloitsi Luoma.

Samassa peliryhmässä finaalikierrokselle lähtivät siis Markus Luoma ja seurakaveri Martin Plukka. Luoma piti kierroksen ajan yllä ryhmän online-tulospalvelua ja näki koko ajan, miten tilanne kärjessä kehittyi. Tulosten seuraaminen aiheutti alkukierroksesta Luomalle myös hieman paineita.

”Siinä vaiheessa, kun ero Martiniin kaventui vain yhteen lyöntiin, se, että olin tuloksista perillä toi hieman painetta. Mutta toisaalta loppuväylillä, kun näin tulosluettelosta, että par-tulos riittää, helpotti se oloani”, totesi voittaja.

Markus Luoma johti 21-vuotiaiden poikien kisaa alusta loppuun.

Lopulliset tulokset löytyvät täältä:

Tulokset SM-LP 18-vuotiaat pojat

Tulokset SM-LP 18-vuotiaat tytöt

Tulokset SM-LP 21-vuotiaat pojat

Tulokset SM-LP 21-vuotiaat tytöt

Kuvagalleriat kilpailusta löytyvät Suomen Golfliiton Facebook -sivuilta.

Alle 16- ja 14-vuotiaiden SM-lyöntipelien etenemistä Vierumäki Golfissa pääsee seuraamaan tästä linkistä:

16- ja 14-vuotiaat SM-LP