SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Vierumäki ja Vanajanlinna isännöivät 18-vuotiaiden nelimaaottelua

GolfliittoKilpagolf22. Elokuuta 2017

Jaapo Jämsä, Jesse Saareks, Sakke Siltala sekä Eetu Taivainen muodostavat Suomen joukkueen, joka saa vastaansa Kanadan, Ruotsin ja Viron maajoukkueet.

 Ensimmäistä kertaa järjestettävä golfin alle 18-vuotiaiden  neljän maan välinen ottelu pelataan Vierumäellä sekä Vanajanlinnassa.

Kanadan joukkue tuo Vierumäelle tuulahduksen valtameren takaista väriä elokuun 30. päivänä käynnistyvään maaotteluun.

Maaotteluun osallistuu joukkueet Kanadasta, Virosta, Suomesta ja Ruotsista.

”Idea lähti liikkeelle tavatessani aiemmin kesällä  Kanadan valmentajan Trent Matsonin. Saimme ruotsalaiset ja virolaiset innostumaan nelimaaottelusta. Tästä tapahtumasta on tarkoitus tehdä perinne”, 18-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Juha Skyttä taustoittaa.

Seuraavina vuosina kisa kiertää alustavan suunnitelman mukaan myös muissa osallistuvissa maissa.

Kolmen kisapäivän aikana kukin joukkue pelaa kaksi kaksinpeliä ja foresomen sisältävän ottelun muita tiimejä vastaan.

”Päiviin mahtuu myös yhteistä harjoittelua, urheilua muissa lajeissa, ajatustenvaihtoa sekä yhdessäoloa. Tällainen tapahtuma kehittää monella tavalla ja verkostoitumista tapahtuu kuin itsestään”, Skyttä jatkaa.

Jesse Saareks ehtii ikänsä puolesta pelata 18-vuotiaiden sarjoissa myös kaudet 2018-2021.

Suomen  joukkueessa pelaavat Jaapo Jämsä (PGC) Jesse Saareks (KoG)  Sakke Siltala, (KGM) sekä Eetu Taivainen  (Karelia Golf).

Nelikosta vain Siltala oli mukana heinäkuussa pidetyissä EM-kisoissa, joissa joukkue oli kymmenes.

”Halusimme antaa mahdollisuuden niille kavereille, jotka jäivät EM-kisoista pois. Tässä nelikossa on kovasti potentiaalia, joukkueen kuopus Jesse Saareks on vasta 14-vuotias”, Skyttä perustelee valintoja.

Ruotsi oli EM-kisoissa neljäs, Viro hakee vielä vauhtia kakkosdivisioonan kisoista, jotka järjestetään syyskuun toisella puoliskolla.

”Virolla on jo nyt erinomaisia pelaajia. Joonas Turba voitti heinäkuussa English Boys Amateurin. Valmentaja Timo Karvinen on tehnyt todella hyvää työtä”, Skyttä muistuttaa.

Kanadan joukkue valittiin maan suurimman juniorikiertueen Maple Leaf Junior Golf  Tourin kisojen kautta.

Maaottelu käynnistyy harjoituspäivällä 30.8. Vierumäellä, kisapäiviä on kolme joista kaksi (31.8-1.9) pelataan Cooke Coursella, kolmas (2.9) Vanajanlinnassa Hämeenlinnassa.

Golfliiton 16-vuotiaiden maajoukkue on jo pitkään osallistunut neliotteluun, jossa vastassa ovat Hollannin, Belgian sekä Sveitsin joukkueet.