SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomi Golfin koulutukset uudistuvat

GolfliittoKoulutus26. Helmikuuta 2020

Pitkän tähtäimen tavoitteena on tuoda kaikki toimialan koulutukset helposti kaikkien nähtäville ja saataville. Ensimmäisiä päivityksiä on jo tapahtunut ohjaaja- sekä tuomarikoulutuspuolella.

1. – ja 2.-tason ohjaajakoulutukset uudistuvat kevään 2020 aikana yhdeksi yhteiseksi kokonaisuudeksi: Suomi Golfin seuraohjaajatoiminnan perusteet -kurssiksi. Kurssi toteutetaan hyödyntämällä Priima-oppimisympäristöä sekä osallistujan omaa toimintaympäristöä. Osallistuja saa oppimismatkalleen myös mentorin, jonka kanssa käydään läpi kurssin aikana nousseita asioita. Kurssin hinta on 375 €/osallistuja.

Uudenmallinen kurssi on tarkoitus käynnistää maaliskuun 2020 aikana, jolloin golfkauden alkaessa innokkaat uudet ohjaajat pääsevät toimimaan omassa yhteisössään aktiiveina.

Lisäksi vanhat 3.-5. tason valmentajakoulutukset tullaan päivittämään tiiviissä yhteistyössä Suomen PGA:n kanssa. Uudistetut koulutukset on tarkoitus käynnistää tammikuussa 2021.

Tuomarikoulutuspuolella uudistukset ovat samansuuntaisia: Priima-oppimisympäristössä tapahtuva Suomi Golfin tuomaritoiminnan perusteet -kurssi yhdistää aiemmat seura- ja aluetuomarikurssit. Kurssin hinta on 95 €/osallistuja. Kurssi antaa valmiuden toimia seuran sisäisten ja tämän lisäksi alueellisten kilpailujen tuomarina, esimerkiksi junioreiden ja senioreiden alueellisilla kiertueilla.

”Koulutuspuolen uudistukset ovat isoja, mutta tarvittavia. Toimialallamme on kasapäin mahdollisuuksia kouluttautua ammattiin tai muihin tärkeisiin golfyhteisörooleihin – kaikki tämä on saatava näkyville ja samansukuiseksi, jolloin lajin vetovoima kasvaa entisestään.” linjaa Golfliiton koulutusvastaava Annika Nykänen. ”

Suomi Golfin koulutuksen laajempi tutkailu on kirvoittanut jo keväälle täysin uusia kursseja valikoimaan:

  • Kilpailun johtaminen
  • Säännöt tutuiksi
  • Seuratoiminta tutuksi
  • Tervetuloa golfaamaan! (kurssi tulee olemaan maksuton kaikille golfista kiinnostuneille, myös golfyhteisöt voivat hyödyntää kurssia uusien jäsenten kanssa)

Uusien kurssien sisällöt sekä muu info julkaistaan viimeistään huhtikuussa 2020. Ohjeet kaikkien kurssien rekisteröitymisiin sekä ohjeet Priiman käyttöön tiedotetaan maaliskuun 2020 aikana.

Lisätietoja:

koulutusvastaava Annika Nykänen