SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomi B Flightin ykkönen tyttöjen EM-kisoissa

GolfliittoKilpagolf15. Heinäkuuta 2017

Suomi oli U18-tyttöjen EM-kisoissa yhdeksäs voitettuaan kaikki reikäpeliottelunsa. Myös naiset päättivät urakkansa voitolla.

Suomi huipensi tyttöjen EM-kilpailut St. Laurence Golfissa Lohjalla voitokkaasti kukistamalla Irlannin 3-2. Aikaisempina reikäpelipäivinä Suomi kaatoi samoin luvuin Sveitsin ja Itävallan.

”Todella hieno suoritus tytöiltä. Yhdeksäs sija on näissä kisoissa kelpo saavutus. Niin Sveitsi kuin Itävaltakin on rankattu meidän yläpuolellemme ja lyöntipelissä molemmat onnistuivat hyvin. Tytöt venyivät matseissa hienosti”, valmentaja Mikael Mustonen sanoi.

Mikael Mustonen katselee vieressä, kun Erika Danielsson lyö lähestymistään 4. reiällä.

Irlannin kaatoon tarvittavat pisteet syntyivät lauantaina Anna Backmanin ja Daniella Barrettin tuomina kaksinpeleistä ja Kerttu Hiltusen ja Matilda Svahnin toimesta foursomesta.

Backman ja Barrett voittivat reikäpelivaiheessa kaikki ottelunsa. Kun Elina Saksa ratkaisi voiton Suomelle Sveitsiä ja Danielsson Itävaltaa vastaan, voittivat kaikki suomalaispelaajat vähintään yhden ottelun reikäpelivaiheessa.

Daniella Barrett voitti jokaisen reikäpeliottelunsa.

”Reikäpeleissä asetelma on meille hyvin suosiollinen, koska meillä on joukkueessa kaksi niin vahvaa pelaajaa. Kyse on ollut siitä, kuka tai ketkä tuovat ratkaisevan kolmannen pisteen”, Mustonen sanoi.

Tyttöjen EM-kullasta pelaavat paraikaa Ruotsi ja Italia. Pronssin ratkaisevat Ranska ja Englanti.

Ruotsi pesi EM-finaalissa hallitsevan mestarin Italian varsin ylivoimaiseen tyyliin. Kuva: Kai Kilappa.

Naisille 17. sija Portugalissa

Suomen naiset voittivat viimeisessä ottelussaan Islannin Montadossa Portugalissa pelatussa EM-turnauksessa. Suomen sijoitus kilpailussa oli lopulta 17:s.

Lauantaina Suomi hävisi foursome-ottelunsa, mutta voitti kaikki kaksinpeliottelut.

”Sijoitus ei nyt ollut ihan sitä, mitä haluttiin, mutta kiva tietenkin päättää kisa voittoon”, Hannele Mikkola sanoi.

”EM-kisa on aina yksi kohokohta vuodesta. Meillä on mahtava joukkue tänä vuonna. Lyönti ei ollut ihan parasta tällä viikolla, mutta kiva kisa tämä oli”, Mikkola päätti.

Naisten Euroopan mestaruuden voitti Englanti. Se kukisti finaalissa Italian. Pronssimitalit matkasivat Ruotsiin.

Pojat taipuivat Itävallalle

Suomen U18-poikien maajoukkue sijoittui lopulta 10:nneksi Espanjan La Mangassa pelatuissa EM-kilpailuissa, kun Itävalta osoittautui lauantaina paremmaksi luvuin 3-2. Matkalla B flightin finaaliin Suomi kaatoi Skotlannin ja Hollannin 3-2.

”Voittaminen vaatii uskallusta ottaa haaste vastaan, kun paikka ratkaisulle on edessä. Siinä olemme pystyneet kisan aikana nostamaan tasoa. Töitä on silläkin saralla edessä, mutta toivottavasti pojat saavat tästä oppia jatkoon”, summasi valmentaja Pasi Purhonen viikon annin.

Poikien Euroopan mestaruuden voitti Tanska. Hopeaa otti Espanja ja pronssia Italia.

Suomen miesten maajoukkue varmisti perjantaina nousun takaisin 1. divisioonaan. Suomi kohtasi 2. divisioonan finaalissa lauantaina Portugalin ja voitti ottelun ylivoimaiseen tyyliin 6-1.

Suomi voitti 2. divisoonan finaalissa Portugalin ylivoimaisesti 6-1.

Miesten Euroopan mestariksi kruunattiin Espanja, joka voitti finaalissa Englannin. Pronssia voitti Italia.

Videoita EM-kilpailuista Golfliiton Facebookissa
https://www.facebook.com/Golfliitto/