SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen pojat taipuivat Virolle nuorten nelimaaottelussa

GolfliittoKilpagolf1. Syyskuuta 2017

Suomi taipui Virolle kaikissa kolmessa matsissa. Lauantaina on hyvä kasvojenpesun paikka, kun vastaan asettuu Kanada.

Timo Karvisen valmentaman Viron maajoukkueen poikanelikko Timo Raukas, Joonas Juan Turba, Mattias Varjun ja Carl Hellat on ollut kahden ensimmäisen päivän kovin joukkue alle 18-vuotiaiden poikien Nordic Junior Team Matches -turnauksessa Vierumäellä. Torstain avausottelussa Viro voitti Kanadan, ja perjantaina virolaisten vahvan vireen sai kokea Suomen joukkue. Suomalaisten hyvästä ja taistelevasta peli-ilmeestä huolimatta Viro voitti kaikki ottelut, ja ottelu kirjattiin Viron voitoksi luvuin 3–0.

Ensimmäisessä matsissa Suomelta olivat tulessa Eetu Taivainen ja Jesse Saareks. He saivat foursome-ottelussa vastaansa Raukaksen ja Turban. Viron poikien vahvat esitykset riittivät lopulta selkeään 4/3-voittoon. Kahdessa muussa matsissa pelattiin singeleitä, jotka nekin päättyivät virolaisjuhliin. Mattias Varjun kukisti Jaapo Jämsän 2/1, ja Sakke Siltala joutui toteamaan Carl Hellatin paremmakseen lukemin 4/3.

Suomen joukkueen valmentaja Juha Skyttä osasi heti nimetä isoimman eron Suomen ja Viron pelissä.

”He tekivät enemmän birdiejä. Se oli yksinkertaisesti se ero tänään. Esimerkiksi Saken ja Carlin pelissä Carl teki viisi birdieä ja Sakke kolme. Peli oli etuysin jälkeen vielä tasan, mutta Carl teki takaysillä kolme birdieä putkeen, ja se matsi oli sitten siinä”, Skyttä kertoi.

Perjantain toisessa ottelussa kohtasivat Ruotsi ja Kanada. Tiukkojen vaiheiden jälkeen voitto merkattiin Ruotsille luvuin 2–1.

Maaottelun kaksi ensimmäistä pelipäivää ovat nyt takana. Joukkueet ovat pelanneet kentällä tosissaan toisiaan vastaan, mutta pelien jälkeen on nautittu Vierumäen hienoista puitteista koko porukalla. Ensimmäisen illan ohjelmassa oli keilakisat, ja perjantaina koko porukka suuntasi seikkailemaan Flowparkiin.

”Matsit ovat totta kai pääasia, mutta illalla olemme tehneet yhdessä kaikkea kivaa”, Skyttä sanoi.

Suomen pojilla on ollut hyvä joukkuehenki koko turnauksen ajan. Lauantaina hyvä henki mitataan vielä kerran, kun vastaan asettuu Kanada. Kuva Juha Skyttä.

Juniorit hyvästelevät nyt Vierumäen, sillä viimeisen päivän ottelut pelataan Linna Golfin kentällä Hämeenlinnassa. Suomen päätöspäivän vastustaja on Kanada, joka on hävinnyt kaksi ensimmäistä matsiaan. Kanadaa ei auta kuitenkaan aliarvioida, etenkään tässä tapauksessa, kun kisa siirtyy Linna Golfiin, josta suomalaispojillakaan ei ole juuri kokemusta.

”Yksi meidän porukasta on pelannut siellä yhden kierroksen, siinä kaikki. Kenttä vaatii siis todella hyvää tutustumista. Tänään illalla pojat katselevat sitä Google Mapsista ja väyläkartasta, ja huomenna teemme hyvän pelisuunnitelman stroke saverin kanssa. Tämä on vähän kuin suunnistusta; ennen kilpailua ei mennä radalle, vaan se opiskellaan siitä kartasta”, Skyttä jutteli.

Lauantain peleihin lähdetään Viron johdosta. He ovat voittaneet molemmat ottelunsa. Suomella ja Ruotsilla on molemmilla yksi voitto. Kanadan pistetili on vielä avaamatta.

Lauantain lähtöajat ovat kello 14.40-15.10, ja yleisöllä on vapaa pääsy kannustamaan Suomen nuoria Kanadan kaadossa.