SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen LETAS-kisa pelataan tänäkin vuonna Hill Sidessa

GolfliittoKilpagolf4. Maaliskuuta 2016

Suomessa pelataan tänäkin vuonna Ladies European Tour Access Seriesin eli LETAS:n kilpailu. Elokuun lopussa toteutuva tapahtuma kantaa nimeä Evli Ladies Finnish Open.

Naisten haastajatason ammattilaiskiertue LETAS pysyy Suomessa tänäkin vuonna, kun elokuun loppupuolella Vihdissä sijaitsevalla Hill Side Golf & Country Clubilla pelataan Evli Ladies Finnish Open.

Kilpailun järjestäminen varmistui käytännössä jo viime syksynä, mutta neuvottelut kisan yhteistyökumppanuuksien suhteen on käyty rauhassa ja kisasta haluttiin tiedottaa vasta nimikumppanuuden vahvistuttua.

Evli Pankki oyj solmi Golfliiton kanssa vuodet 2016–2018 kattavan yhteistyösopimuksen, joka kattaa myös Suomen LETAS-kisan nimikumppanuuden.

”Annamme mielellämme panoksemme lajin harrastus- ja kilpailutoiminnan kehittämiseen. Osallistuminen Suomen Golfliiton tapahtumiin ja turnauksiin tuo meille valtakunnallista näkyvyyttä ja mahdollisuuden tarjota elämyksiä golfista kiinnostuneille asiakkaillemme”, Evli Pankin toimitusjohtajaMaunu Lehtimäki sanoi.

Suomessa LETAS-kisa on pelattu vuosina 2012–2015. Nimi on vaihdellut, mutta kenttänä on alusta asti toiminut Hill Side Golf Vihdissä.

Hill Siden Valley-kenttä on toimiva kisa-areena, jolla riittää haasteita mm. nopeiden viheriöiden ja veden muodossa.
Hill Siden Valley-kenttä on toimiva kisa-areena, jolla riittää haasteita mm. nopeiden viheriöiden ja veden muodossa.

Tapahtuman alkuun panemisesta on pitkälti kiittäminen HLR Golf Academyä, joka ei kuitenkaan viime vuoden jälkeen ollut enää halukas ottamaan järjestelyvastuuta itselleen. Tänä vuonna kilpailun vastuullisena järjestäjänä toimii Suomen Golfliitto.

Suomalaisen kilpagolfin, niin amatöörien kuin ammattilaistenkin, kannalta ensisijaisen tärkeä perinne saa jatkoa tänä vuonna 26.–28. elokuuta.

Hill Siden henkilökunnalla on vahva kokemus kansainvälisen kilpailun järjestämisestä. Vielä tärkeämmässä roolissa kisan läpiviemisen kannalta ovat vapaaehtoiset, joita Hill Siden toimitusjohtaja Kari Piipon mukaan on riittänyt ihailtavan paljon.

”Hienoa, kun saadaan näkyvyyttä ja jatkuvuutta naisten kilpagolfille. Meillä on täällä jo sen veran kokemusta tapahtumasta, että sen läpivieminen onnistuu varmasti”, Hill Siden toimitusjohtaja Kari Piipposanoi.

Myös paikallinen, Jokikunnan kyläyhdistys on ottanut tapahtuman innolla vastaan. Sen kautta järjestetään kotimajoitus entistä useammalle pelaajalle.

Kisakenttänä toimii viime vuosien tapaan Valley. Se on profiloitunut vahvasti nimenomaan kilpagolfin areenaksi ja myös kentän hoito- ja kunnossapito lähtee kisaamisen käkökulmasta.

Kentällä pelataan mm. heinäkuussa niin Mid Tourin miesten ja naisten kuin seniorinaistenkin lyöntipelin SM-kisat.

”Kentänhoidon osalta mennään samalla idealla kuin viime vuonna, eli viheriönopeudet pidetään läpi kesän kisatasolla. Eivät tule olosuhteet ainakaan suomalaisille yllätyksenä”, Kari Piippo sanoo.