SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen Golfliiton uusimman jäsenseuran kenttä sijaitsee Ruotsin puolella

GolfliittoPelaajalle7. Maaliskuuta 2018

Aavasaksan Golf ry on hyväksytty Suomen Golfliiton 132:nneksi jäsenseuraksi.

Suomen golfliitto on hyväksynyt jäsenekseen Aavasaksa Golf ry:n. Yhdistyksen kotipaikka on Ylitornio, mutta kotikenttä Tornionjoen toisella puolella, ruotsalaisessa Övertoneån kunnassa sijaitseva Tureholms Nya Golfklubb.

Seuran perustamiseen päädyttiin, kun Tureholmin kentällä paikallisen Tureholms Nya Golfklubb -seuran riveissä lajia harrastaneet suomalaiset päättivät vihdoin perustaa itselleen oman seuran Suomeen. Ylitorniossa on tällä hetkellä noin 80 aktiivista golfaria.

”Olen itsekin kotoisin Ruotsin puolelta ja olen ollut Tureholmin seuran jäsenenä ja hallituksessakin. Uuden seuran kautta suomalaiset golfarit saavat nyt Suomen Golflehden ja Golfliiton palvelut”, seuran puheenjohtaja Micael Blomster sanoo.

Tureholmin kenttä sijaitsee noin 13 kilometriä Ruotsin puolella. Kuva: Tureholms Nya Golfklubb.

”Yhteistyötä tullaan tekemään jatkossakin paljon, mutta ehkä tällä tavalla saadaan kunta ja yrityselämäkin vähän paremmin mukaan hankkeisiin rajan molemmin puolin”, Blomster jatkaa.

”Golfseuran perustaminen Suomen puolelle kotikentän sijaitessa rajan toisella puolella saattaa äkkiseltään vaikuttaa erikoiselta, mutta rajaseudun asukkaille siinä ei ole mitään epätavallista. Tornionjokea, joka toimii valtakunnan rajana Ruotsin ja Suomen välillä on kautta historian kutsuttu rajattomaksi rajaksi. Tornionjokilaakson asukkaille yhteinen kieli ja kulttuuri ovat luoneet perustan vahvalle yhteisöllisyyden tunteelle kansallisuudesta huolimatta”, Aavasaksa Golf ry:n jäsenhakemuksessa todetaan.

Tureholmin kentällä on yhdeksän väylää ja uusi, vuonna 2017 valmistunut klubitalo. Alkavalla kaudella kaikille väylillä tullaan rakentamaan toiset tiipaikat, joiden valmistuttua kenttä voidaan pelata 18-reikäisenä. Lisäksi kentän yhteyteen on tarkoitus rakentaa frisbeegolf ja futisgolfkentät.

Kentälle valmistui uusi klubitalo viime vuonna. Kuva: Tureholms Nya Golfklubb.

Seurat tulevat kehittämään toimintaansa yhdessä ja tekemään yhteistyötä rajan molemmin puolin. Ensimmäisessä vaiheessa suunnitteilla on green card -kursseja etenkin paikallisille ihmisille, etenkin lapsille ja nuorille, joiden houkutteleminen lajin pariin on asetettu tavoitteeksi.

”Kenttä on Ruotsin puolella, joten selvitimme asiaa Ruotsin Golfliiton kanssa, eikä asiassa nähty ongelmaa. Tornionjokilaaksossa koetaan voimakasta yhteisöllisyyttä ja yhteistyö yli rajan on luontevaa ja mutkatonta. On hienoa, että Suomeen saatiin uusi golfseura, joka täydentää mainiosti erityisesti Pohjois-Suomessa golfin alueellista läsnäoloa ja näkyvyyttä”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kommentoi.