SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomelle voitto Kanadasta juniorimaaottelun päätöspäivänä

GolfliittoKilpagolf2. Syyskuuta 2017

Timo Karvisen luotsaama Viro turnausvoittoon puhtaalla pelillä.

Suomen joukkue oli käsitellyt hyvin perjantaisen Viro-tappion, ja lauantaina Linna Golfissa nähtiin todella taisteleva ja tsemppaava suomalaisjoukkue. Kanadaa vastaan pelatussa Nordic Junior Team Matches -turnauksen päätösottelussaan Suomi otti komean 2,5–0,5-voiton, ja turnauksesta jäi voiton myötä hyvä maku suuhun. Päivän peleissä täydet pisteet toivat kotiin foursome-pari Eetu TaivainenJaapo Jämsä ja oman singelinsä 2/1 voittanut Sakke Siltala. 9 reiän jälkeen jo 4 down -tilanteessa ollut Jesse Saareks kehitti takaysillä upean kirin, ja hän tasasi oman matsinsa Kanadan Bennett Rubya vastaan.

Suomen valmentajalta Juha Skytältä irtosi kehuja suojateilleen hyvin sujuneesta päivästä.

”Meillä oli nälkäinen joukkue. Heillä oli todella kova halu pelata. Tänään oli kyllä todella tahmea alku, mutta siinä viidennen reiän tienoilla homma lähti rullaamaan paremmin. Greenien nopeuksien kanssa oli vähän hakemista. Vierumäellä oli hieman nopeammat greenit kuin täällä Vanajanlinnassa. Mutta pallo kulki erittäin hyvin siihen linjaan, mihin sen lähetti. Mutta ihan tyytyväinen olen poikien peliin tänään”, Skyttä sanoi.

Eetu Taivainen seuraa tarkasti Jaapo Jämsän lähestymislyöntiä Linna Golfin 14. reiällä. Kuva Juha Hakulinen.

Foursome-parina pelanneet Taivainen ja Jämsä pelasivat ensimmäistä kertaa Linna Golfissa. Uusi kenttä toi mukanaan myös muutamia haasteita.

”Lähestymiset olivat välillä vaikeita, kun ei nähnyt greenejä, eikä tiennyt minkälaiset muodot siellä oli. Lähestymiset eivät sitten ihan aina napsahtaneet kohdalleen”, Jämsä hieman harmitteli.

”Väylät toisaalta sopivat meidän avauslyönteihin tosi hyvin. Pysyimme väylillä ja osuimme greeneihin, niin oli helppoa pelata”, Taivainen jatkoi.

Vieraasta kentästä huolimatta peli kääntyi Taivaisen ja Jämsän eduksi selvästi 5/4. Taivaista ja Jämsää vastaan pelanneet Brady McKinlay ja Bradley Moser olivat todella innoissaan Suomen-vierailustaan, vaikka tappion lauantaina kokivatkin.

”Tämä on ollut erilainen kokemus. Meillä on ollut todella hauskaa. On ollut hienoa tutustua erilaiseen kulttuuriin. Olemme kuitenkin vielä melko nuoria kaikki, niin on ollut siistiä päästä näkemään erilaisia paikkoja. Ja nämä molemmat kentät, Vierumäki ja Linna Golf, olivat upeita kenttiä”, McKinlay kehui.

Timo Karvisen suojatit esiintyivät todella hyvin edukseen nelimaaottelussa. Kuva Juha Hakulinen.

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat Viro ja Ruotsi. Viron voittokulku jatkui myös lauantaina, voittolukemien ollessa 2,5–0,5. Viro voitti kaikki kolme vastustajaansa, eikä se hävinnyt yhtäkään matsia kolmen päivän aikana. Viron valmentaja Timo Karvinen piti näkemästään.

”Minut yllätti se, miten vahvasti pelasimme ratkaisureiät. Me hoidettiin ne aika vahvasti kotiin. Sitä ei aina osaa odottaa, miten se kääntyy. Tämä turnaus näytti, että olemme ihan oikealla tiellä. Meillä on kahden viikon päästä kauden pääkilpailu Puolassa, poikien 2. divisioonan EM-kilpailut pelataan siellä”, Karvinen kertoi.

Turnaus keräsi kiitosta

Nordic Junior Team Matches pelattiin nyt ensimmäistä kertaa. Tunnelmat kilpailun päätyttyä olivat todella positiivisia jokaisessa leirissä.

”Tämä oli meille todella hyvä juttu. Ja se vielä, että tämä pelattiin neljällä pelaajalla, sopi meille erinomaisesti. Mutta jos tässä olisi pitänyt olla tyttöjä mukana, niin se olisi ollut meille huono, kun meiltä ei yksinkertaisesti löydy tyttöjä”, Karvinen jutteli.

Skyttä oli samoilla linjoilla Karvisen kanssa.

”Puhuimme juuri valmentajien kanssa, että tämä oli todella fantastinen kokemus pojille. Kisa itsessään oli upea, mutta myös kaikki oheistoiminta oli todella onnistunutta. Tästä on tarkoitus tehdä traditio”, Skyttä paljasti.

Ensi vuoden kilpailu järjestetään myös elo-syyskuun vaihteessa, ja kilpailu järjestetään Virossa. Kilpailukenttänä tulee todennäköisesti olemaan paljon kehuja saanut Pärnu Bay.