SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Osallistumisennätyksiä seurojen mestaruuskilpailuissa

Golfliitto18. Elokuuta 2021

Golfia aloittaessa, tuskin on ensimmäisenä mielessä osallistuminen seuranmestaruuskisoihin. Siellähän pääsääntöisesti pelataan sitä ”pelottavaa” lyöntipeliä. Monessa seurassa on kuitenkin tehty viime vuosina suunnitelmallista työtä sen eteen, että mestiksiin osallistuisi entistä enemmän jäseniä, ja että mestaruuskisojen arvostus myös nousisi.

Golfliitto halusi omalla panostuksellaan tuoda esiin seurojen mestaruuskilpailuja, ja näin siitä valikoitui yksi tämän kauden Koko Suomi golfaa -teema, jota vietettiin sunnuntaina 15.8. Seuroilta pyydettiin kuvia ja videoita mestaruuskisojen tunnelmista ja hetkistä, joita jaettiin liiton sosiaalisen median kanavissa.

Yyteri Golfissa satsattiin tänä vuonna mestiksiin. Loista omana itsenäsi -sloganilla kannustettiin jäsenistöä osallistumaan. Toisaalta myös kisasta poisjääneitä houkuteltiin tulemaan paikalle seuraamaan kisoja ja kannustamaan pelaajia. ”Meillä oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistuneet mestaruuskisat. Osallistujia oli ennätysmäärä, sarjoja pelattiin yhteensä 9 ja ikähaitari oli 8–76 vuotta”, kertoo Yyteri Golfin palvelupäällikkö Johanna Uusitalo. Mukana Yyterin mestiksissä oli myös vasta kesäkuussa golfin aloittanut Leila. Vaikka lyöntimäärät eivät olleet kärkitasoa, niin väylän 15 onnistunut lyönti raffista kuppiin loi uskoa ja intoa pelaamiseen, ja ensi vuoden mestikset ovat varmasti jo Leilan kalenterissa.

Naispelaajat ovat tunnetusti arkoja osallistumaan seurojen mestaruuskisoihin. Kytäjä Golfissa tähän haasteeseen tartuttiin tavoitteena nostaa juuri naisten osallistujamäärää. Toukokuussa aloitettiin naisille suunnattu harjoittelusarja, joka sai nimekseen ”Leidien rento matka mestiksiin”. Pron johdolla harjoiteltiin mm. erikoislyöntejä ja lyöntitekniikkaa. ”Lähes kaikki treeniryhmän osallistujat osallistuivat mestiksiin. Muutoinkin meillä oli kautta aikojen huikein osallistujamäärä erityisesti seniorimestiksien puolella”, iloitsee seuran puheenjohtaja ja ladykapteeni Heidi Saarinen. ”Satsauksemme tuotti selvästi tulosta”, Heidi Saarinen summaa.

Myös Kymen Golf iloitsi ennätysosallistujamäärästä. ”Teimme seuran kilpailutiimissä päätöksen, että eriytämme osan suosituista seniorisarjoista toiseen viikonloppuun, jolloin he voivat osallistua myös yleisen sarjan kisaan mukaan. Ilahduttavaa oli myös se, että mukana oli paljon nuoria pelaajia.”, kertoo seuran puheenjohtaja Pekka Salmi.” Rangella ja lähipelialueella kävikin todellinen kuhina, kun pelaajat valmistautuivat kierrokselleen. ”Mestaruuskisojen miesten sarjan voittaja totesi voittopuheessaan, että oli hienoa, kun pelaajia oli niin paljon, kisaan tuli todellista suuren urheilujuhlan tuntua”, Pekka Salmi toteaa.

Kuvia ja videoita seuranmestikset teemapäivästä löytyy Golfliiton Facebookista, ja Instagram tarinat on tallennettu Golfliiton Instagramin kohokohtiin.