SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Oliver Lindell Puolustusvoimien Urheilukouluun

GolfliittoKilpagolf15. Elokuuta 2017

Viisi golfaria aloittaa varusmiespalveluksensa lokakuun 16:na päivänä Kaartin Jääkärirykmentissä Helsingin Santahaminassa.

Kaikkiaan 11 golfaria haki paikkaa Puolustusvoimien Urheilukoulun syksyn saapumiserään. Halukkaat kävivät alkukesästä koulun testeissä. Lisäksi Golfliitto pisteytti heidät menestyksen mukaan ja asetti järjestykseen.

Golfareita mahtui kesälajien saapumiserään viisi. Valituiksi tulivat:

Eetu Isometsä, Jonathan Jolkkonen, Eemeli Järvinen, Oliver Lindell ja Martin Plukka.

Eetu Isometsä nousi kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueeseen.

”Urheilukoulun ja golfarien yhteistyö on ollut varsin toimivaa jo vuosikymmenten ajan. Puolustusvoimista tullut palaute urheilijoidemme asenteesta ja omaksumiskyvystä on positiivista.  Koulutuksen taso ja mahdollisuudet uran kehittämiseen palvelusajan kuluessa ovat saaneet lähes poikkeuksetta kiitosta pelaajilta”, kertoo Golfliitossa kilpa-ja valmennustoiminnasta nykyisin vastaava Juha Juvonen.

”Urheilukoulu on osa pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa, joka tarjoaa varusmiespalvelusta suorittaville golfareille hyvin paljon tietoa sekä palveluja urheilijan polulla etenemiseen”, Juvonen muistuttaa.

Palvelusaika on lähtökohtaisesti 11 kuukautta. Ammattiurheilijoilla on mahdollisuus olla tapauskohtaisesti armeijan harmaissa vain kuuden kuukauden jakso.

Juvosen valmennettava Oliver Lindell pelaa Challenge Touria, jonka suurimmat kilpailut Lähi-Idässä ja Aasiassa ajoittuvat varusmiespalveluksen ensimmäisille viikoille.

18-vuotiaan porvoolaisen mahdollisuuksista päästä mukaan Tourin kärkisijojen kannalta ratkaiseviin kisoihin ei vielä ole käyty keskusteluja.