SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Nokia River Golf ja Ringside Golf valopilkkuina 24h-golfissa

GolfliittoPelaajalleSeuroille6. Heinäkuuta 2017

Nokialla juniorien hyväksi kerättiin yli 9000 euroa, Espoon Ringsidessa 4500 euroa. Aikaisempien vuosien yhteissummista tullaan sateisen sään johdosta kuitenkin jäämään.

Tämän vuotiseen 24h-golfiin ilmoittautui ennätyksellinen määrä seuroja, peräti 46.

24h-golfin varsinainen pelipäivä oli yli 30:lla kentällä maanantai 30.6. Muut  järjestivät omat tapahtumansa jo ennen juhannusta tai kesä-heinäkuun aikana.

Viimeiset vuorokauden mittaiset pelit junnutoiminnan hyväksi pidetään heinäkuun loppupuolella.

Keräystapa on  se, että aktiiviset seurojen jäsenet pelaavat vuorokauden ajan 2-4 hengen ryhmässä ja lahjoittavat maksavat ryhmän tekemistä pareista tai birdeistä 0,2-5 euroa.

Kimmo Sirainen ja Tommi Jalkanen pelasivat hyvän asian puolesta suuren osan vuorokaudesta kovassa sateessa.

Koko 24h-golfin ideoinut ja sen vuonna 2013 käynnistänyt Kimmo Sirainen kiersi nyt Nokialla yhdessä Tommi Jalkasen kanssa sateisessa kelissä kahdestaan läpi vuorokauden keräten 9 068 euroa.

Pääkaupunkiseudulla Espoon Ringsidessa ringissä oli enemmän pelaajia. Keräyssummaksi tuli 4 500 euroa.

Jontte Valosaari, Samuli Seppälä, Nikke Tyry ja Saara Vahvaselkä muodostivat Espoo Ringside Golfin ”avauskentällisen” 24h-junnugolfissa.

”Useimmilla paikkakunnilla heikko keli ei innostusta latistanut. Pareja on tehty paljon hyvän asian eteen. Yleisimmät keräyssummat ovat meille tulleiden tietojen mukaan olleet 1000-1500 euron välillä kenttää kohden. Tuohon 130 000 euron tavoitteiseen ei nyt kuitenkaan näytettäisi päästävän. Lopullinen yhteenveto julkaistaan heinäkuun lopulla”, kertoi Golfliiton 24h-projektivastaavana toimiva Joonas Meuronen.

Ensimmäiset neljä vuotta 24h-golf on ollut keräystuoton osalta kasvukäyrällä. Kaudella 2016 yllettiin ennätystulokseen 141 000 euroa.

”Hyvä summa saadaan varmasti kasaan tälläkin kerralla. Tulevia vuosia varten on varmasti syytä tehdä tarkempaa analyysiä vahvuuksista ja heikkouksista sekä näiden pohjalta kehittää tuotteesta entistäkin vetovoimaisempaa”, Meuronen arvioi.