SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naiskapteenit kokoontuivat Helsingissä

GolfliittoPelaajalleSeuroille21. Tammikuuta 2017

Alkanut vuosi on Golfliiton 60-vuotisjuhlavuosi. Yksi vuoden teemoista on naisten golf, jonka kehittämiseksi on luvassa runsaasti toimienpiteitä ja tapahtumia vuoden mittaan.

Suomen golfseurojen naiskapteenit kokoontuivat lauantaina Helsingissä perinteisessä Ladykapteenien päivässä. Paikalla oli satakunta ladykapteenia.

Kokoontumisen ehkä keskeisintä antia oli kuluvan vuoden toimenpidelistan julkaiseminen; luvassa on naisille ja tytöille monenlaisia tapahtumia pitkin vuotta. Vuoden päätapahtuma tulee olemaan Golfviikon päättävä Naisten sunnuntai 11.6.

Suurena, toimintaa ohjaavana, strategisena tavoitteena on kasvattaa naisten ja tyttöjen harrastajamäärää 10 000 henkilöllä vuoteen 2020 mennessä.

”Tavoite tuntuu kieltämättä suurelta, mutta kun se jaetaan useammalle vuodella, on määrä noin 15 jäsentä seuraa kohti vuodessa. Se on ihan realistinen määrä”, korosti Sanna Kujansuu, joka toimii ladygolftoimikunnan yhteyshenkilönä strategiatyöryhmässä.

Tytöille ja naisille suunnattuja tapahtumia tullaan järjestämään pitkin vuotta. Osa toimenpiteistä on kuitenkin jo täydessä vauhdissa. Esimerkiksi naisille tarkoitettu golfohjaajan peruskurssi järjestettiin Tampereella menneenä viikonloppuna. Pohjois-Suomessa vastaava koulutus järjestetään 18.–19. maaliskuuta.

Koulutuksiin hakeutumista tuetaan mm. siten, että erikseen naisille tarkoitetut koulutukset ovat kustannuksiltaan 50% normaalia koulutusta edullisempia.

Naispuolisten ohjaajien tarve on akuutti, sillä niin tytöt kuin naisetkin harjoittelevat tutkitusti mieluummin naisen kuin miehen ohjauksessa.

Runsas tapahtumatarjonta ja aktiivinen toiminta naisten ja tyttöjen määrän kasvattamiseksi on osa Suomen Golfin startegian 2020 jalkauttamista eli käytäntöön siirtämistä.

Ladykapteenit ottivat tuntumaa kauden mittaan eri yhteyksissä järjestettävän flash mob -esityksen koreografiaan hyväntuulisen taukoliikunnan hengessä.

Suomen Golfiiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen muistuttikin avauspuheenvuorossaan, että nyt on aika siirtää Suomen Golfin strategia käytäntöön tekojen kautta.

Ladygolf-toimikunnan aktiivisuus ja tapahtumasta välittynyt into ja aktiivisuus osoittivat, että naiset ovat valmiita tekemään oman osansa Suomen golfin kehittämisestä ja strategian siirtämisestä käytäntöön.

Naisille ja tytöille suunnatuista tapahtumista tullaan tiedottamaan Golf.fi-sivustolla, Golfliiton seura- ja pelaajakirjeissä sekä Golflehdessä.

Lisätietoa Ladygolf-toiminnasta löydät Golf.fi ja Ladygolf.fi-sivustoilta.