SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Matilda Castren ensimmäisenä suomalaisena Solheim Cupiin

GolfliittoKilpagolf23. Elokuuta 2021

Euroopan joukkueen Solheimin Cupin kapteeni Catriona Matthew on valinnut ensi viikolla alkavaan kilpailuun kolme ensikertalaista, joista yksi on Suomen Matilda Castren. Castren on ensimmäinen Solheim Cupissa koskaan pelannut suomalainen.

Ladies European Tourin tiedotteessa Castren toteaa, että valinta on hänen unelmiensa täyttymys.

”En ole vielä ehtinyt oikein asiaa sisäistämään, mutta silmissä on ilon kyyneleet pelkästä ajatuksesta ja siitä, kuinka mahtavaa se tulee olemaan. Olen niin onnellinen ja innoissani. Tämä on valtava kunnia olla ensimmäinen suomalainen, joka pelaa Solheim Cupissa ja ylpeänä edustan siellä Suomea ja Eurooppaa”, toteaa Castren.

Loistavan kauden pelanneen Castrenin valinta oli toivottu ja odotettu. Toiveissa oli myös Sanna Nuutisen valinta Euroopan joukkueeseen, johon hänelle tarjottiin varapaikkaa, mutta josta hän kieltäytyi.

Castrenin kausi on ollut menestyksekäs. Heinäkuussa hän voitti Gant Ladies Openin Turussa.

Solheim Cup pelataan Ohion osavaltiossa Toledossa Inverness Clubin kentällä 3.–5. syyskuuta.

Solheim Cup pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1990. Joka toinen vuosi pelattava kilpailu on nyt järjestyksessään 17. Yhdysvallat on voittanut kamppailun kymmenen kertaa, Eurooppa vastaavasti kuusi kertaa. Viime vuonna voitto tuli Euroopan joukkueelle, joten Castren pääsee heti ensikertalaisena puolustamaan edellisen kerran voittoa.

http://www.solheimcup.com/