SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Martin Plukka nousi Erkko Trophyn voittotaisteluun

GolfliittoKilpagolf1. Elokuuta 2017

Juuso Kahlos ja Argentiinan Andrés Gallegos jakavat miesten kisan johtopaikan. Naisissa Karina Kukkonen jatkaa kärjessä.

Helsingin Golfklubin Martin Plukka (-1) onnistui perjantaina komeasti kotikentällään pelattavassa Erkko Trophyssa. Tuloksen 66 pelannut Plukka nousi tuloslistalla 19 sijaa ylöspäin ja jakaa kolmatta tilaa ennen lauantain päätöskierrosta. Pickala Golf Clubin Juuso Kahlos ja Argentiinan Andrés Gallegos jakavat miesten kilpailun kärkipaikkaa tuloksessa -3.
Naisten kilpailun johdossa jatkaa Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen (+2) ennen Aura Golfin Daniella Barrettia (+3).

Plukka sai huippukierrokselleen lentävän lähdön, kun hän teki ykkösväylälle tyylikkään eaglen. Sen perään tulleet bogeyt eivät miestä sen enempää häirinneet, vaan hän nakutti viisi birdieä loppukierroksen aikana. Bogeja ei enää tuloskortissa kolmosväylän jälkeen näkynyt.

”Pystyin vetämään hyvällä fiiliksellä ja oli itsevarmuutta. Takaysi oli sellaista rullailua. Ja viimeisellä reiällä upposi vielä birdie-chippi. Oli kyllä kiva pelata hienossa kelissä, ja kenttä oli upeassa kunnossa”, Plukka kertasi päiväänsä.

Juuso Kahlos oli vireessä perjantaina. Lauantain kärkiryhmään hän starttaa naama hymyssä. Kuva Juha Hakulinen.

Viimeiseen päivään jaetulta johtopaikalta lähtevä Kahlos onnistui etenkin etuysinsä loppuvaiheilla. Siinä oli hole in onekin lähellä.

”Löin seiskalla pirun hyvän lyönnin, ja lippu oli varjon puolella. Pallo lähti aivan lippua kohti, eikä sitten nähty mihin se pallo meni. Mentiin sitten greenille, niin aivan lipun vierestä se oli mennyt ja se oli 30 senttiä lipun takana”, Kahlos naureskeli.

Eivätkä hienot lyönnit siihen loppuneet.

”Seuraavalla reiällä löin sitten täydellisen rautaysin jatkolyöntinä, ja reikäänhän se rullasi”, eaglen kirjauttanut Kahlos tunnelmoi.

Kärkitilalta päätöspäivään lähteminen on aina oma juttunsa. Kahlos ei halunnut ottaa asiasta turhia paineita, vaan enemmänkin nauttia tilanteesta.

”Into piukeana sinne lähdetään vetämään. Nautitaan siitä. Todella hauska tilanne minulle!”

Selkävaivat ovat hellittäneet, ja Karina Kukkonen taistelee Erkko Trophyn voitosta. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailussa Karina Kukkonen on pelannut kaksi ensimmäistä päivää tasaisesti. Kierrostulokset ovat olleet 71 ja 73. Perjantain tulos vaati tosin pientä loppukiriä.

”En saanut alussa oikein mitään aikaiseksi. Pareja tuli todella paljon. Loppu oli hyvää. Sain varmuuden takaisin lyönteihin. Rutiinit kestivät vähän liian kauan. Hoksasin sen itse, ja sain muutettua sen”, rei’ille 16 ja 18 birdiet tehnyt Kukkonen kertoi.

Selkävaivojen kanssa pitkään taistellut Kukkonen on pelannut tänä kesänä harvakseltaan. Erkko Trophy on ensimmäinen kilpailu kotimaassa kahteen kuukauteen. Joukkue-EM-kilpailuissa Kukkonen kävi pelaamassa, vaikka selkä oli kipeä. Nyt vaivat ovat kuitenkin hieman helpottaneet, mutta peli on ollut silti vähän hakemista.

”Olen tottunut jo pelaamaan sen selkäkivun kanssa. Nyt kun se ei enää vaivaa, pääsen kiertymään lyönnissä paljon paremmin ja pallot lentävät pidemmälle. Sen kanssa on nyt pientä totuttelua”, Kukkonen sanoi.

Kahden kierroksen jälkeinen cut-raja oli miesten sarjassa +9 ja naisissa +16. Lauantain päätöskierrokselle startataan kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailun ratkaisuhetkiä.