SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kurk Golfin Lady–lapsi-päivä kutsuu naiset ja tytöt tutustumaan golfiin

Aloita golfGolfliittoPelaajalleSeuroille3. Toukokuuta 2017

Kirkkonummen Kurk Golf saa kunnian toimia Lady-lapsi-päivän ensimmäisenä tapahtumapaikkana ja järjestävänä seurana.

Lady–lapsi-päivän aikana ladyt ja lapset viettävät mukavan päivän yhdessä ja tutustuvat golfiin helposti lähestyttävällä ja hauskalla tavalla. Kurk Golfin Lady–lapsi-päivä järjestetään 21.5.

Tarkoituksena on tutustua golfkenttään hauskojen yllätysrastien kautta. Jollakin rastilla potkitaan palloa sisään golfreikään ja toisella lyödään isoilla mailoilla isoja värikkäitä palloja – pidetään porukalla hauskaa golfviheriöillä. Päivä on tarkoitettu kaikille ladyille, oli kyseessä sitten lapsen kummi, isoäiti tai sisko.

”Tarkoituksena olisi saada lisää naisia ja lapsia innostumaan golfista”, kertoo Kurk Golf seuran hallituksen puheenjohtaja Elisabeth Spåre.

Spåre on itse loistava esimerkki harrastajasta, joka on saanut houkuteltua eri ikäluokista lisää golfareita lajin pariin.

”Olen aikoinaan houkuttanut mukaan tyttäreni, lapsenlapseni, kummilapseni ja hänen lapsensa”, Spåre kertoo nauraen.

Kurkin 14:s, haastava par-kolmonen, on Suomen kauneimpia golfväyliä. Kuva: Lassi Pekka Tilander

Suomen Golfin strategian mukaisena tavoitteena on saada vuoteen 2020 mennessä 10 000 uutta naispuolista jäsentä golfin pariin. Tyttögolfin Lady–lapsi-konsepti on osa tavoitetta.

Sen kautta halutaan golfin pariin lisää naisia ja lapsia, jotta golfista saataisiin kehitettyä koko perheen harrastus. Juniori-ikäisten golfareiden harrastajamäärä on Suomessakin kovin matala – vuonna 2016 poikia oli jäseninä seuroissa 11 000 ja tyttöjä ainoastaan 3 500 – ja naistenkin osuus kaikista golfin harrastajista Suomessa on ainoastaan 30 prosentin luokkaa.

Tyttögolfilla on myös omat kunnianhimoiset tavoitteensa. Kahden vuoden aikana olisi tarkoitus tutustuttaa 50 000 uutta tyttöä ja naista golfiin.

”Harva nainen myöskään uskaltautuu golfkentälle pelkässä miesporukassa, joten mitä enemmän saamme uusia naisia mukaan sitä varmemmin saamme myös uusia lapsia harrastuksen pariin”, Spåre jatkaa.

Paikalle saapuakseen ei tarvitse olla viheriöiden mestari vaan pelkkä innostus ja mielenkiinto lajia kohtaan riittää. Lady-lapsi-tapahtuman ideana onkin yrittää myös herätellä orastavan golfinnostuksen saaneita naisia kentälle.

Lue lisää tapahtumasta

Teksti: Inka Porttila