SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Koko Kangasniemi Golfaa -hanke toi kentälle lisää junioreita ja perheitä

Aloita golfGolfliittoSeuroille27. Syyskuuta 2017

PuulaGolfissa suoritettiin hankkeen myötävaikutuksella kolminkertainen määrä green cardeja edelliskausiin verrattuna.

PuulaGolfin ja Kangasniemen kunnan yhteisessä projektissa pidettiin yhteensä 17 lyhytkurssia, jonka jälkeen osallistujat pääsivät pelaamaan ja harjoittelemaan maksutta. Hankkeen vastaanotto kohderyhmän eli kangasniemeläisten ja alueen vapaa-ajanasukkaiden joukossa oli innostunut, sillä kurssit olivat käytännössä täynnä ja suosituimpiin päiviin oli jonoakin. Osallistujia oli yhteensä 184.

”Tutustumiskurssilla opittiin tarvittavat pelitaidot ja tärkeimmät säännöt turvalliseen kentällä liikkumiseen ja pelaamiseen ja omatoimiseen harjoitteluun. Kurssin myötä osallistujat saivat oikeuden pelata itsenäisesti kentällä tietyin rajoituksin maksutta, ja välineetkin lainattiin”, sanoo PuulaGolfin toiminnanjohtaja Mari Meriläinen.

Koko Kangasniemi Golfaa -pelaajat saivat tuekseen oman kummipelaajan, joten golfin aloittaminen tehtiin helpoksi. Sateisesta ja koleasta kesästä huolimatta tutustujat lähtivät mukavasti myös kentälle. Kierroksia on kertynyt yli 200 joko kummin kanssa tai omatoimisesti.

Meriläisen mukaan myös perheet tai lapset isovanhempiensa kanssa lähtivät kentälle aktiivisesti yhdessä: kun PuulaGolfin jäsenmäärästä alle 21-vuotiaita kaudella 2016 oli 13 %, niin tutustujista samaan ikäryhmään kuuluvia oli peräti 36 %.

”Osallistujia oli kaikista ikäryhmistä, sillä joukon keski-ikä oli 35 vuotta. Kaikkien suomalaisten golfin harrastajien keski-ikä on kuitenkin kymmenen vuotta enemmän. Tätä taustaa vasten lasten ja nuorten voi sanoa löytäneen PuulaGolfiin tämän hankkeen puitteissa mainiosti”, Meriläinen iloitsee.

Koko Kangasniemi Golfaa toi lisää osallistujia myös green card -kursseille, sillä golfin ”ajokortteja” suoritettiin kaudella 2017 PuulaGolfissa kolminkertainen määrä edelliskausiin verrattuna. Koko Kangasniemi Golfareiden osuus tuosta yli 60 hengen porukasta oli 19, ja heistä suurin osa myös liittyi PuulaGolfin jäseniksi ja jatkoi pelaamista ”tavallisena” harrastajana.

”Hankkeen vaikutus näkyi myös niin, että jos itselle parhaiten sopiva KKG-kurssipäivä oli jo täynnä, moni tulikin suoraan green card -kurssille. Myös uusien golfareiden joukossa juniori-ikäisten osuus oli tavanomaista suurempi.”

PuulaGolf saa kyseisestä 184 tutustujan joukosta uusia harrastajia myös tulevilla kausilla, sillä kaikki eivät ennättäneet green cardin suoritukseen saakka vielä tänä vuonna.

”KKG-hanke toteutettiin tutustumiskurssien ohjaamista ja kummipelaamista myöten kokonaan PuulaGolfin jäsenistön toimesta. Joukossa on mukana noin 70 vapaaehtoista tekijää. Myös lainattavia välineitä on saatu seuran jäseniltä. Vapaaehtoisten yhteenveto on vielä pitämättä, mutta näyttänee selvältä, että hanke saa jossain muodossa jatkoa myös ensi kaudella.”