SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kilpa- ja huippu-urheilupäällikön toimi Golfliitossa lakkautetaan

GolfliittoKilpagolf3. Marraskuuta 2016

Valmennustoiminnan organisoiminen ja kehittäminen siirretään pitkälti pian nimitettävän uuden päävalmentajan vastuulle.

Suomen Golfliitto ja Janne Marvaila ovat purkaneet yhteisymmärryksessä Marvailan kilpa- ja huippu-urheilupäällikön tehtäviä koskevan työsopimuksen. Marvailan työsuhde Golfliitossa päättyy 31. tammikuuta 2017.

Sopimuksen purkaminen liittyy Golfliiton kilpa- ja huippu-urheiluyksikön organisaatiouudistukseen. Valmennustoiminnan organisoiminen ja kehittäminen siirretään kohta nimitettävän uuden päävalmentajan vastuulle. Nykyinen kilpa- ja huippu-urheilupäällikön toimi Golfliitossa lakkautetaan.

”Olen työskennellyt hienot kuusi vuotta suomalaisen kilpa- ja huippugolfin parissa ja saanut olla mukana luomassa suomalaisen golfmenestyksen huippukautta”, Marvaila sanoo.

”Olen kiitollinen siitä, että olen saanut olla mukana vaikuttamassa menestyspohjan luomiseen ja rakenteisiin. Jään mielenkiinnolla seuraamaan suomalaisen kilpagolfin menestystarinaa.”

Vaikka kilpa- ja huippu-urheilun resurssit ovat tiukassa eivätkä taloudelliset ajat ole tilannetta helpottaneet, on toiminta laajentunut merkittävästi viimeisen kuuden vuoden aikana. Marvailan aloittaessa tehtävässään vuonna 2010 Golfliitolla oli neljä amatöörien valmennusryhmää. Näiden neljän ryhmän lisäksi nykyisin Golfliiton valmennusryhmiin kuuluvat myös alle 15-vuotiaiden Talenttiryhmä sekä kaksi ammattilaisryhmää, Rio ja Tokio 2020.

”Kun astuin tehtävään kuusi vuotta sitten, sain hallitukselta tehtäväkseni toimia siten, että saamme eurooppalaisessa golfissa vuosittain mitaleja. Vuodesta 2012 lähtien mitaleja on tullut jokaisena vuotena. Olen tyytyväinen siihen, että olen pystynyt saamani toimeksiannon osaltani toteuttamaan. Meillä on ollut loistava valmennustiimi. Upeat valmentajat ovat saavutetun menestyksen mahdollistaneet”, Marvaila kiittelee.

Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi antaa Marvailalle työrupeamasta ja viime vuosien menestyksestä täyden tunnustuksen.

”Haluan sydämestäni kiittää Janne Marvailaa loistavasti tehdystä työstä. Hän on auttanut saavuttamaan asetetut tavoitteet ja tuonut Golfliittoon juuri sitä, mitä haluttiin. Suomen kilpagolfissa on saatu nauttia viime vuosina ennennäkemättömästä menestyksestä sekä amatööri- että ammattilaiskentillä. Uuden strategian jalkautuksen yhteydessä on kuitenkin aika organisoitua uudelleen ja luonteva hetki antaa viestikapula eteenpäin”, sanoo Peltoniemi, jolle siirtyy päävastuu kilpaurheiluyksikön hallinnollisista tehtävistä.

Marvaila tuli Golfliittoon elokuussa 2010 Nuori Suomi ry:stä, jossa hän työskenteli kehityspäällikkönä. Sitä ennen hän toimi pitkään Hiihtoliitossa mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajana.

”Kuluneet kuusi vuotta ovat olleet hyvin kiireistä ja vauhdikasta aikaa. Nyt on aika vähän rauhoittua ja antaa perheelle enemmän aikaa.”