SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Karelian FJT:lla Mattsson ensimmäiseen voittoonsa – Palinille yksi pysti lisää palkintokaappiin

Golfliitto25. Elokuuta 2024

Karelia Golfin kenttä osoittautui odotettua haastavammaksi – suurimpana selittävänä tekijänä oli todella voimakas tuuli läpi kilpailun

Poikien sarjassa oikukkaat olosuhteet ja tiukan kentän selätti selkeästi parhaiten kolmen kierroksen mitassa Aulangon Golfklubin Konsta Mattsson (73-71-73, +1). Saadaan mennä ajassa taaksepäin aina vuoteen 2022 ja syyskuuhun, kun poikien FJT:n voittotulos on painunut plussan puolelle (Elmo Gerkman, Alastaro).

Voitto oli Mattssonin uran ensimmäinen FootJoy Finnish Junior Tourilla ja hän oli luonnollisesti silmin nähden iloinen. Voitto tuli vihdoin, kun kyseessä on nuoren miehen viimeinen kausi juniorikiertueella. Ensi viikolla hän pääseekin testaamaan loppukesän virettään Nordic Leaguen kilpailuun Kankaisilla FJT-voitto taskussaan.

”Pidin pallon hyvin pelissä, paljon väyläosumia eikä tarvinnut sitä kautta välilyöntejä lyödä. Par vitoset täällä kuitenkin on birdieväyliä, eli birdieitä tulee paljon. Sitten kun pitää vaan paketin kasassa muilla väylillä niin peli pysyy hyvin hallussa” , kertasi voittaja viisain sanoin avaimia menestykseen Karelia Golfin kentällä.

Helpolla ei tosiaan avausvoitto irronnut, mutta pelaaminen pysyi ilon puolella läpi kisan joka oli tärkeää.

”Tuuli oli aikamoinen ja eilen vielä sadetta. Oli aika villiä välillä kun joutui kolmea mailaa isompaa lyödä mitä normaalisti ja griinit oli kovia niin se oli haastavaa, mutta kivaa”, totesi Mattsson loppuun.

Uran ensimmäisen palkintosijan FJT:lla nappasi vielä tälläkin kaudella FJT Challengelta ja viime kaudella Future Tourilta vauhtia hakenut Onni-Matti Hovila (78-69-74, +5). Määrätietoinen kova työ tuotti nyt tulosta junioreiden pääkiertueella palkintosijan muodossa. Kolmanneksi sijoittui avauskierroksen kovimman tuloksen pelannut Topi Käyhkö (69-79-73, +4).

Hovilan ja Käyhkön kierrostulokset 69 olivat kauden kovimmat tulokset, jota Karelia Golfissa on pelattu ja vieläpä näissä olosuhteissa kunnioitettavat suoritukset.

Tyttöjen sarjassa sen sijaan jatkettiin tutummalla kaavalla, kun voittopystiä nosteli Helsingin Golfklubin Sandra Palin (72-78-78, +12). Palin on juhlinut tällä kaudella jo sekä lyöntipelin, että reikäpelin suomenmestaruutta, sekä FJT-osakilpailuvoittoa Pickalassa.

Tahti asetettiin jo hienolla avauskierroksella, mutta voittotaistelusta tuli vielä todellinen viimeisellä kierroksella. Lähimmiksi haastajiksi nousivat Hanna Hänninen ja Essi Ekholm, kun Palinin kortissa alkoi näkymään poikkeuksellisen paljon bogeja ja ovi voittotaisteluun alkoi raottua.

Hänninen nousi kisan kakkoseksi paremman viimeisen 36 reiän ansiosta (75-80-75, +14). Ekholm pelasi lopulta kärkiryhmässä kolmanneksi (74-79-77, +14). Kärkiryhmässä pelasi niin ikään kotiseuran Emilia Leppänen, jonka kolmoskierros ei kuitenkaan ollut toivotunlainen, joka pudotti häntä tuloksissa alaspäin.

Voittaja Palin oli pelannut Kontioniemessä viimeksi vuonna miekka ja kivi (toisin sanoen 2020) ja niistä ajoista hän on kehittynyt ja kasvanut pelaajana huomattavasti suunnitelmallisemmaksi. Avain voittoon olikin tämän kautta yksisanainen: taktiikka.

”Tärkein oli ettei lyö liian isoa mailaa ja pysyy aina väylillä ja pelissä. Väylää ja griiniä ja sit pari (tai kolme) puttia”, kuului voittoresepti niin yksinkertaisesti kun se useimmilla kentillä vaan tuppaakin olemaan.

Haasteita riitti myös tyttöjen voittajalla, kun jonkinlainen sairastuminen on kiusannut Palinia ja viimeisellä kierroksella hän havahtui ennen viimeistä väylää ettei ole muistanut syödäkään mitään. Puttaaminen rokotti tuloskorttia, mutta tuuli oli paikoittain niin voimakasta, että se otti myös roolinsa lähipelissä.

Vaikka henkilökohtainen tuloskin merkitsee aina pelaajille, oli voitto sitä tärkeämpi.

”Kyllä mä voitosta pelasin, onhan se hauskempaa pelata parempaa tulosta, mutta tää riitti tällä kertaa” totesi Palin.

FJT jatkuu vielä Lahdessa ennen kauden huipentavia Nokian finaaleja syyskuun puolella.