SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Jyrki Nykänen johtaa Golfliiton toimistoa siirtymäkauden yli

GolfliittoPelaajalleSeuroille10. Maaliskuuta 2017

Suomen Golfliiton hallituksen jäsen Jyrki Nykänen luotsaa Golfliiton toimistoa niin pitkään, että uusi toiminnanjohtaja valitaan.

Suomen golfliiton toimiston työstä, eli virallisemmin operatiivisesta toiminnasta, kantaa tällä hetkellä vetovastuun Jyrki Nykänen.

Nykänen, 53, on Golfliiton hallituksen jäsen, jota pyydettiin virkaa tekeväksi toiminnanjohtajaksi sen jälkeen, kun entinen toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi ja Golfliitto purkivat Peltoniemen työsopimuksen yhteisymmärryksessä helmikuun puolivälissä.

”Olen toiminut yrittäjänä 28 vuotta. Minulla on kansainvälinen koulutus markkinoinnista ja johtamisesta. Viime syksynä luovuin yhden yrityksen omistuksesta henkilökohtaisista syistä, ja samalla minulta vapautui aikaa golfiin, jota pystytään nyt hyödyntämään tällä tavalla”, hän kertoo.

Nykänen jatkaa Golfliiton hallituksen jäsenenä, jossa hän istuu toista kaksivuotiskauttaan. Omaa toimintaansa ja rooliaan koskevista päätöksistä hän luonnollisesti jäävää itsensä päätöksentekotilanteessa. Ennen hallitustyöskentelyn aloittamista Nykänen toimi useiden vuosien ajan Golfliiton liittovaltuustossa.

”Uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnissa ei ole syytä viivytellä. Asiaan otetaan kuitenkin pieni aikalisä, jotta ehdimme tarkasti määritellä työnkuvan ja sen, minkälaista henkilöä lähdemme rekrytoimaan”, Nykänen kertoo.

Nykänen aikoo jatkaa luottamustointaan Golfliiton hallituksessa sen jälkeen, kun uusi toiminnanjohtaja on valittu.

”Keskityn toimiston toiminnan ja työn tukemiseen. Mitään suuria linjauksia ja päätöksiä ei ole tässä tilanteessa tarkoituksenmukaista tehdä. Toisaalta tarvittavat päätökset kyllä tehdään, sillä tavoite on, ettei uudelle toiminnanjohtajalle kerry hoidettavakseen ylimenokaudelta kertyneitä asioita, vaan että hän pääsee kehittämään Golfliiton toimintaa heti oman näköisellään tavalla”, Nykänen kertoo.

Golfia Nykänen on itse harrastanut vuodesta 1999 lähtien. Hän toimi pitkään Vihdissä sijaitsevan Hill Side Golfin hallituksen puheenjohtajana ja on seuran kunniajäsen. Nykänen on naimisissa ja pariskunnalla on aikuinen poika.

”Luonnehtisin itseäni aika rennoksi golfariksi. Tasoitukseni on iän tuoman edun myötä noussut seitsemästä kahteentoista”, sanoo vuositasolla noin 70 golfkierrosta kiertävä Nykänen.

Itselleen Nykänen on tehnyt ennen kautta monelle golfarille tutun lupauksen.

”Tänä kesänä olen luvannut itselleni hioa golftaitojani vähän paremmiksi. Mutta katsotaan nyt miten se onnistuu. Aloin syksyllä käydä tennistunneilla, ja ehkä kesällä on mentävä golftunneille.”