SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Juuso Kahlos ja Karina Kukkonen Erkko Trophyn sankarit

GolfliittoKilpagolf12. Elokuuta 2017

USA:ssa opiskelevat Kahlos (-5) ja Kukkonen (par) saavuttivat lauantaina HGK:n kentällä Talissa uransa suurimmat ykköstilat.

The Finnish Amateur Championshipin voittotaisto käytiin molemmissa sarjoissa lopulta kotimaisten pelaajien kesken.

Naisten kilpailussa Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen nousi kärkeen  avauskierroksella. Kolmannella kierroksella  Aura Golfin Daniella Barret kipusi  ohi jo toisen reiän jälkeen. Tilanne kärkiparin välillä eli  loppuun asti. Barrett oli edellä vielä 15:lla tekemänsä birkun ansiosta.

”Olin tehnyt 16:lla birdien toisella kierroksella. Päätin, että nyt mennään samalla taktiikalla. Avaukseni päätyi kahteen metriin ja putti putosi”, Kukkonen kertoi käänteestä joka jatkui seuraavalla reiällä.

Anna Backman, Daniella Barrett ja Karina Kukkonen muodostivat naisten kärkikolmikon Erkko Trophyssa.

Barrettin lähestyminen noin 35 metrin matkalta bunkkerista leijaili takametsään. Vaikka turkulainen rakensi sieltä näyttävän up &downin ja bogeyn, parin tehnyt Kukkonen pääsi niskanpäälle.

Viimeisellä molemmat tekivät birdien, eroa jäi lyönti Kukkosen hyväksi.

”Minulla meni alkukierroksella peli jo ajatuksentasolla kyttäilyksi Daniella ja Annan (Backman) tuloksiin vertailusa. Päästin tästä irti, aloin pelata tulosta ja se toi voiton. Oli kyllä lopussa kihelmöivän jännittävää”, Kukkonen analysoi tapahtumia.

Voiton merkitys oli Kukkoselle luonnollisesti suuri.

”Urani paras voitto, ehdottomasti. Loukkaantumisia on ollut niin paljon, selkävaivoja enimmäkseen jo vuosia. Nyt olen saanut treenata pari viikkoa ilman kipuja. Svingaaminen on ihan eri tuntuista.”

Alabamassa kaksi vuotta opiskellut Kukkonen vaihtaa yliopistoa, kohde on Georgia.

”Uskon, että olosuhteiden ja golfin osalta tämä on selkeä parannut aiempaan.”

Koulua on jäljellä kaksi vuotta. Tämän jälkeen Kukkosen nuotit ovat selvät.

”Kyllä minä aion ammattilaiseksi. Tavoite on joko European Tour tai LPGA. Siitäkin huolimatta, että moni on sanonut, että minun pitäisi jättää urheilu kun olen jatkuvasti jostain päin romuna.”

Juuso Kahlos miesten sarjan ykkönen

Argentiinan Andres Gallegos jakoi johtopaikkaa ensimmäisen ja toisen päivän jälkeen, jolloin rinnalle oli noussut Pickalan Juuso Kahlos. Voittotaistossa oli vankasti mukana myös lauantaina edellisten kanssa viimeisen ryhmän muodostanut Martin Plukka.

Gallegos jäi kilpakumppaneidensa  varjoon sisääntulossa. Kahlos ja Plukka olivat 13:n jälkeen tasoissa.

Martin Plukalla sai torstaina varmistuksen siitä, että hän pääsee lokakuussa armeijan käynnistäessään Urheilujoukkoihin Santahaminaan. Kuva Juha Hakulinen.

Plukan toinen lyönti osui 14:lla  viheriön vieressä olevan bunkkerin takana olevaan kaivonkanteen. Pallo pomppasi vauhdilla ylös ja eteen, kentän rajojen ulkopuolelle. Kotikentällään pelannut Plukka teki triplan,

Kahlos pääsi karkumatkalle, jonka hän piti vaivatta  loppuun asti.

”Makealta voitto tuntuu, sehän on selvä. Harmittaa oikeasti Martinin huono tuuri. Talissa pelaaminen oli makoisaa myös siksi, että viheriöt oli saatu mainioon kuntoon. Tästä isokäsi kenttämestarille ja hänen joukoilleen.”

” Olen saanut kesän aikana ryhtiä pelaamiseen. Selänne & Piltz Akatemia on ollut isossa roolissa. Mikan ( Piltz) kanssa keskustelut ovat avartaneet ja antaneet perspektiiviä sille, mitä peliltäni tavoittelen. Motivaatio on taas kohdallaan”, Kahlos kuvaili.

Kesäkauden aikana Erkko Trophy oli hänelle vasta kolmas kotimainen kisa.

”Harvakseen pelaaminen on ollut tarkoituksellista. Keväällä olin lisäksi mukana kahdessa Brittein Saarten suurikilpailussa. Levon, harjoittelun ja pelaamisen suhde on rakentunut mahdollisimman hyväksi.”

Kärkikuusikon miesten sarjassa muodostivat: Martin Plukka, Andres Gallegos, Elias Haukka, Mikko Heikinheimo,  Santeri Lehesmaa ja Juuso Kahlos.

Kahlos nousi lähes tuntemattomuudesta amatöörien kisojen kärkinimien joukkoon kesällä 2013. Pysyvään tähteyteen hän ei vielä ole noussut, vaikka yksittäisiä väläyksiä on ollut niin kotimaassa kuin myös University of Central Floridan riveissä.

”Elämässä sattuu ja tapahtuu. Armeija sekä yliopistossa hieman erilaiset metodit aiempiin kokemiini ovat koetelleet. Nyt on selkeämpi suunta olemassa. Seuraava talvikausi rakennellaan golfia vielä Orlandossa. Koulun päätyttyä uskon siirtyväni ammattilaiseksi. Nordic Leaguelta käynnistetään pelejä. Tavoite on tietysti pääkiertueilla”, Kahlos valaisi tulevaisuuttaan.

Kahloksen jälkeen sijoilla 2-18 oli todella tasaista. Kuuden lyönnin sisään mahtui 18 pelaajaa.