SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Hill Side jatkaa LETAS-kisan järjestäjänä

GolfliittoKilpagolf8. Joulukuuta 2016

Aiemmin elokuussa käyty kilpailu pelataan ensi vuonna 9.–11. kesäkuuta.

Suomen Golfliitto ja Hill Side Golf ovat allekirjoittaneet sopimuksen LETAS-kilpailun järjestämisestä Hill Sidessa kaudella 2017. EVLI Ladies Finnish Open pelataan Valley Coursella 9. –11.6. Viime vuonna kilpailun voittoa juhli Malesian Ainil Bakar. Sanna Nuutinen oli parhaana suomalaisena jaetulla kolmannella sijalla.

Hill Side Golfin toimitusjohtaja Kari Piippo on tyytyväinen, että vuonna 2012 alkanut LETAS-perinne jatkuu Hill Sidessa.

”Tämän vuoden kilpailu onnistui vapaaehtoisten ja liiton henkilökunnan osalta niin hyvin, että oli kiva tarjoutua järjestämään kilpailua myös ensi vuonna. Meillä vapaaehtoisporukat olivat niin innoissaan kilpailusta, että he pyysivät, saataisiinko kilpailu jälleen ensi vuonna tänne. Siinä vaiheessa minä lupasin ainakin kysyä asiaa. Tämä on todella hieno tilanne, kun vapaaehtoisilla riittää virtaa”, Piippo kiittelee.

7c4a5742
Hill Side Golfin toimitusjohtaja Kari Piippo. Kuva Juha Hakulinen.

Aiemmin elokuussa järjestetty kilpailu siirtyy nyt kesäkuun toiselle viikonlopulle. Siirron taustalla on monia tekijöitä, joista kilpailun pelaajalistan kannalta isoin asia on, että tämän hetkisen tiedon mukaan naisten Euroopan Tourilla ei ole samaan aikaan kilpailua. Eli Vihdissä on mahdollista nähdä Suomen ykköspelaajia pelaamassa ammattilaiskilpailua. Toinen merkittävä asia on samaan aikaan järjestettävä Kansallinen Golfviikko, jonka pääteemana ensi vuonna on nais- ja tyttögolf.

”Kilpailun ympärille voidaan rakentaa vaikka kuinka paljon tapahtumia nais- ja tyttögolfiin liittyen. Lisäksi järjestämme toukokuun puolenvälin tienoilla Ladies Challenge -kilpailun, jossa pelaavat tytöt, naiset, midit ja seniorit. Kilpailussa on jaossa villejä kortteja kolme viikkoa myöhemmin pelattavaan LETAS-kilpailuun” Piippo paljastaa.

Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen muistuttaa myös siitä, että kilpailu on nyt koulujen kesäloma-aikana, jolloin esimerkiksi tyttöjunioreiden saaminen paikalle kilpailua seuraamaan on helpompaa.

”Tämä kilpailu sopii hyvin Kansallisen Golfviikon teemaan, ja me pystymme auttamaan siinä tuomalla naisten kilpagolftapahtuman avulla hyviä naisgolfareita paikalle.”

Juvonen ja Piippo ovat yhtä mieltä siitä, että kesäkuun alkupuolen kilpailuajankohdalla on monia etuja aiempien vuosien elokuun kilpailuun verrattuna.

”Yhteistyökumppaneita kun ajattelee, niin alkukausi on varmasti virkeämpää ajankohtaa. Ja siellä elokuussa alkaa olla jo sellaista turnausväsymystä kaikilla, kun kausi alkaa olla jo loppusuoralla. Lisäksi tämä helpottaa liiton henkilökunnan taakkaa, kun elo-syyskuussa on ollut viitenäkin perättäisenä viikkona kilpailuja, joissa Golfliitto on ollut mukana järjestelyissä, ja se rasittaa aina samoja ihmisiä. Nyt tämä antaa vähän pelivaraa sinne loppukauteen”, Juvonen luettelee asioita liiton näkökulmasta.

”Tässä on aivan erilainen viritys, kun kilpailu pelataan alkukaudesta. Se elokuu on vähän sellaista jäähdyttelykautta, mutta kesäkuussa kaikilla on vielä virtaa. Tietysti elokuu on varmempi ajankohta, mutta olemme jo tehneet kentänhoidollisia toimenpiteitä kilpailua silmällä pitäen, että Valley Course on samanlaisessa kunnossa kuin aiempinakin vuosia”, Piippo sanoo.

img_5072
Sanna Nuutinen onnistui elokuisessa kotikilpailussaan. Saavutuksena upea kolmas sija. Kuva Juha Hakulinen.

Hill Side on profiloitunut LETAS-kilpailun järjestäjäksi, ja kuudetta kertaa järjestettävä kilpailu on heille selkeä ylpeyden aihe.

”Kyllähän tämä kilpailu tuottaa henkilökunnalle ihan uutta virikettä, eikä tuollaisen kansainvälisen kilpailun järjestäminen ainakaan mainetta heikennä. Toki kilpailu on myös jonkinlainen ponnistus, mutta tämä on enemmänkin sellainen positiivinen rääkkäys henkilökunnalle. Ja tämän kokoisen kilpailun järjestämisessä on aina myös haasteita. Viime vuonna haasteet kohdistuivat erityisesti kotimajoituksen järjestämiseen”, Piippo kertoo.

LETAS-kiertueen kilpailuissa minimipalkintopotti on 35 000 euroa. Juvosen mukaan Golfliitto sitoutuu tuohon summaan, mutta jos varainhankinta onnistuu, palkintopottia voidaan kasvattaa.

”Mutta se ei ole millään tavalla itseisarvo. Tärkeintä meille on olla tukemassa nais- ja kilpagolfia. Meillä on ollut viime vuosina lukumäärällisesti paljon pelaajia naisten ammattilaiskiertueilla, ja menestys on ollut hyvää. Lisäksi meillä on paljon hyviä naisamatöörejä, joille tämä on myös tärkeä kilpailu.”

Juvosen ajatukset naisten kilpagolfin tulevaisuudesta Suomessa ovat myös selvät.

”Tulevaisuuden tavoitteena on saada lisää tämän tasoisia kilpailuja Suomeen. Naisammattilaisille ei ole Suomessa muita kilpailu, joissa heille maksettaisiin palkintorahoja. Haluamme yhdessä PGA:n kanssa tarjota tulevaisuudessa kilpailuja myös naisille”, Juvonen maalailee tulevaisuuden suuntaviivoja.