SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Hietala ja Riihijärvi toisen päivän parhaat SM-kisoissa

Golfliitto16. Heinäkuuta 2020

Lyöntipelin SM-kisat Ruuhikoskella ovat edenneet puoleenväliin, ja torstaina pelattiin kovia tuloksia molemmissa sarjoissa loisto-olosuhteissa tyynessä ja aurinkoisessa säässä. Kahdelle jatkokierrokselle eteni naisissa 17 ja miehissä 50 pelaajaa, cut-rajaksi muodostui +6 molemmissa sarjoissa.

Kiira Riihijärven peli on ollut tasaisen varmaa Ruuhikoskella.

Naiset pelasivat heti aamusta, ja takoivatkin birdiejä hyvää tahtia ihanneolosuhteissa. Johtovaltikkaa pitää edelleen Virpiniemi Golfin amatööripelaaja Kiira Riihijärvi tuloksella -6/69-69.

Torstaina Riihijärvi teki hienot seitsemän birdietä, mutta niiden vastapainoksi tuli kolme bogia.

”Bunkkerit rokottivat tänään joka kerta. Ruuhikosken kenttä istuu kuitenkin hyvin silmään, ja tykkään pelata täällä”, Riihijärvi kertoo.

Pitkälyöntisen oululaisen taktiikkana on ollut lyönyt rohkeasti draiveja välillä kapeillekin väylille, jolloin hän on päässyt lähestymään griinejä lyhyillä mailoilla ja saanut hyviä birdie-paikkoja. Samalla kaavalla on tarkoitus jatkaa loput kaksi kisapäivää.

Valtavaa karkumatkaa Riihijärvellä ei vielä ole, sillä takana vaanivat Kanava Golfin Anna Backman kolmen lyönnin päässä tuloksella -3/71-70 ja Viipurin Golfin Ada Huhtala tuloksella -2/70-72. Parhaat ammattilaiset, Linda Henriksson ja Tiia Koivisto, jakavat viidettä sijaa tuloksella +1.

Ruuhikoskella on nähtävissä pitkiä avauksia ja huippugolfia lauantaihin asti.

Miesten sarjassa piikkipaikalle yhteistuloksella -10/68-66 nousi Kullo Golfin Alex Hietala, joka pelaa ensimmäistä vuottaan ammattilaisena. Vasemmalta pelaava Hietala sai hyvän startin, ja hän nosti lisäksi kuumat lähestymiset päivän parhaaksi aseekseen.

”Pari loistavaa lähestymistä lämmitti. Takaysillä putit eivät pudonneet samaan tahtiin ja loppupuolella tuli tuplabogi, mutta hyvä ja ehjä päivä kokonaisuutena.”

Olosuhteita Hietala piti optimaalisina, ja itsevarma pelaaja heitti ilmoille jopa Ruuhikosken kenttäennätyksen (63) rikkomista viimeisillä kierroksilla. Fiilistä finaalipäiville hän suuntaa hakemaan illalla pohjalaiseen tapaan pesäpallopelistä.

Harppauksen tuloslistalla teki myös Rasmus Karlsson St.Laurence Golfista 67 lyönnin kierroksellaan. Yhteistuloksella -8 hän on toisena. Kolmannella sijalla on Veeti Mähönen Hirsala Golfista tuloksella -6/70-68. Alle par-tuloksen ja edelleen hyvissä iskuasemissa on kaikkiaan 16 pelaajaa.

Ykköspäivän jälkeen johtanut Antti-Jussi Lintunen pelasi tänään 74, ja jakaa 5.sijaa.

Perjantaina ja lauantaina Ruuhikoskella kisaavat omissa mestaruuskisoissaan myös erityisgolfin 11 pelaajaa. Tarina Golfin Tero Peltola puolustaa viimevuotista mestaruuttaan.

Perjantaina lähdöt alkaen klo 8.00 järjestyksessä naiset, miehet ja e-golf. Yleisöllä on vapaa pääsy kilpailutapahtumaan. Tulokset ja lähtöajat TÄSTÄ.